• Menu
  • Menu
jongerenreis organisatie

Jongerenvakantie bestemmingen – De beste tips!

Dit artikel bevat links naar onze Nederlandse website, mocht je graag een kijkje willen nemen op onze Vlaamse website dan kunt u hier klikken.

De beste jongerenvakantie bestemmingen op een rijtje

De vakantie is eindelijk begonnen en uw kind wilt graag met een groep vrienden lekker op vakantie. Maar wat zijn nu een leuke of geschikte jongerenvakantie bestemmingen? Wij hebben voor u de beste tips voor een fantastische jongerenvakantie. 

Misschien is dit de eerste keer dat uw kind zonder ouders op reis gaat, dit is voor vele ouders en verzorgers een bijzonder maar ook een spannend moment. Is alles goed geregeld? Komen ze veilig aan? Hebben zij wel de juiste bestemming uitgekozen? Wij snappen dit maar al te goed. Voor een jongere is zonder ouders op vakantie gaan de start van het zelfstandig worden en meer vrijheid krijgen. De vleugels worden uitgeslagen. De vakantie zal daarom een onvergetelijke en leerzame ervaring zijn. Of het nu in de zomervakantie of wintervakantie is, in het binnen- of buitenland. Bij Juvigo hebben we tal van tips en mogelijkheden voor een geschikte bestemming waar u uw kind veilig op een jongerenvakantie kunt laten gaan.

Jongerenvakantie in België

In België zijn tal van toplocaties waar uw zoon of dochter een leuke jongerenvakantie kan beleven. Zo zijn er bijvoorbeeld de Ardennen die een erg geschikte plek vormen voor een jongerenvakantie vol. Het zit vol met natuur,  avontuur en adrenaline. Ook survivallen, tussen de touwen klimmen, kanoën, mountainbiken, waterspellen, en nog veel meer! 

Voor een leerzame jongerenvakantie zit je in België ook zeker goed. Bij Juvigo hebben wij verschillende taalkampen door heel Vlaanderen en Wallonië. Hier kan uw kind naast sportieve en creatieve activiteiten ook Engels, Frans of Nederlands bijleren. Na deelname aan zo’n taalkamp komt uw kind thuis met nieuwe vriendschappen. Ook zijn er stappen gemaakt in de ontwikkeling van een (vreemde) taal. Zo zijn ze goed voorbereid voor het aankomende schoolsemester! Steden als Antwerpen, Mechelen, Gent en Maredsous bieden naast locaties voor onze zomerkampen ook een prachtige omgeving. Hier is veel variatie aan bezienswaardigheden en leuke opties voor uitstapjes en excursies. 

Een jongerenvakantie in België betekent ook dat uw kind niet al te ver van huis is tijdens de vakantie. Zo voelt het wellicht toch wat prettiger om ze op reis te laten gaan, of het kan een mooie eerste stap zijn. 

Jongerenvakantie in Duitsland

Een jongerenvakantie in Duitsland staat bij Juvigo gelijk aan lekker sportief en actief bezig zijn in een natuurrijke omgeving. Is uw kind een echte ster op het podium tijdens een dansvoorstelling? Niet weg te slaan bij het skatepark? Of misschien zelfs wel op weg naar een professionele voetbalcarrière?  Wij bieden sportkampen waar jongeren zich op sportief en persoonlijk gebied kunnen ontwikkelen. Met hulp van experts in de sportwereld gaat uw kind aan de slag met fysieke en mentale uitdagingen. Je krijgt daarnaast voldoende plezier en ontspanning aangeboden voor dat heerlijke vakantiegevoel. 

Wat is er nu een betere bestemming om Duits te leren dan Duitsland? Wanneer u kiest voor een taalreis Duitsland als jongerenvakantie kan uw kind naast de Duitse taal leren ook nog veel over de interessante Duitse cultuur ontdekken. Denk aan leuke als steden München, Hamburg, Frankfurt of Berlijn. Een verblijf in een lokaal gastgezin zal de jongerenvakantie in Duitsland helemaal compleet maken!

Jongerenvakantie in Frankrijk

Frankrijk – het land met zoveel verschillende mogelijkheden!  Of het nu het Noord-Franse Lille is, het zuidelijke Saint-Tropez, de Alpen in het oosten of La Rochelle in het westen: in alle richtingen is er wel een jongerenvakantie van Juvigo die helemaal aansluit bij de wensen van u en uw kind. Frankrijk is een uitstekende bestemming voor een surfkamp of ander watersportkamp. De uitgestrekte stranden grenzend aan de Atlantische Oceaan of Middellandse Zee bieden de perfecte golven om goed op te kunnen leren surfen. Wanneer uw kind een jongerenvakantie gedurende de winter wilt plannen, dan zijn de Franse Alpen de ideale bestemming te leren skiën of snowboarden tijdens een van onze wintersportkampen. 

Heeft uw kind wat moeite met de Franse taal en wil hij of zij dit graag op een plezierige en actieve manier verbeteren? Frankrijk is dan dé bestemming om uw kind met een gerust hart naar toe te laten gaan. 

Franse steden bieden veel mogelijkheden voor vertier en vermaak tijdens de jongerenvakantie van uw zoon of dochter. In de hoofdstad Parijs bijvoorbeeld staat een programma vol must-see trekpleisters op het programma, waarbij de Eiffeltoren, het Louvre en Versailles niet worden overgeslagen. Verder zijn de bestemmingen bij het karakteristiek en pittoreske Franse platteland een echte aanrader. Het is daarom dan ook dat Frankrijk zeker niet mag ontbreken in dit lijstje van tips voor een jongerenvakantie!

Jongerenvakantie op Malta

Bij Malta wordt vaak alleen gedacht aan een feest- en drink bestemming. Dit klopt echter niet helemaal, want deze archipel is rijk aan historische bouwwerken daterend uit de tijd van de Romeinen, Moren en middeleeuwen zelfs tot aan het jaar 4000 v.C! 

Naast de lokale taal ‘Maltees’ is de andere hoofdtaal op het eiland Engels. Vandaar dat wij bij Juvigo verschillende taalreizen Engels met Malta als bestemming aanbieden. Daarnaast heeft Malta een Mediterraans klimaat, wat betekent dat het niet uitmaakt in welke vakantie, voorjaar, zomer, herfst of winter, uw kind naar Malta reist, het is er altijd prachtig en heerlijk warm weer. 

Jongerenvakantie in Nederland

Het klinkt misschien wat minder interessant, maar een leuke jongerenvakantie kan ook heel goed in Nederland! Er zijn meer dan genoeg bestemmingen voor een jongerenvakantie in Nederland bomvol fantastische activiteiten. Al is het land niet groot, het heeft wel alle elementen om uw kind een super ervaring te bieden.  Wilt uw kind graag op een surfkamp, maar wilt u liever niet dat ze zo ver op pad moeten? De Nederlandse kust heeft meer dan genoeg plekken met de beste golven om te surfen! Men kan nergens zo goed zeilen als in Friesland, of kitesurfen en wakeboarden in Zeeland. Ze zeggen daarom ook niet voor niets: Nederland – Waterland. 

De uitgestrekte natuurgebieden in bijvoorbeeld Gelderland of Drenthe zijn bij uitstek geschikte locaties voor een jongerenvakantie vol avontuur, spanning en sensatie. En voor de muziekliefhebbers heeft Juvigo verschillende muziekkampen, theaterkampen en danskampen in het aanbod waarbij deelnemers fijn in hun eigen moedertaal hun creatieve vaardigheden kunnen uiten. Is uw jongere niet weg te slaan bij de Playstation, Xbox of PC? Dan is een gamekamp een goede keus. Er is altijd een leuke en interessante jongerenvakantie te vinden dichtbij huis. 

Andere bestemmingen

Naast jongerenvakantie bestemmingen in West-Europa heeft Juvigo nog een heel aanbod van reizen met bestemmingen binnen én buiten Europa. Neem een jongerenvakantie in Zweden, waar deelnemers helemaal een kunnen zijn met de prachtige Zweedse natuur en even verwijderd zijn van de bewoonde wereld, inclusief technische snufjes als telefoons, laptops en game console. Een goede les om voor eens en voor altijd de vierkante ogen te verhelpen…

De Verenigde Staten is het geboorteland van het skateboarden. Een rondreis skateboarden door Californië zal een werkelijk onvergetelijke ervaring worden voor uw kind. 

Kortom, bij Juvigo zijn er altijd wel leuke jongerenvakantie bestemmingen voor een jongerenvakantie te vinden die aansluiten bij de wensen van u en uw kind! Mocht u nog vragen hebben hierover of een andere kwestie, dan kunt u gerust contact opnemen met onze klantenservice. Zij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. 

U kunt ons bereiken via: (020) 808 00 46 (Ma-Vr, 9-18 uur) of een mail sturen naar vragen@juvigo.nl

4.8 / 5. Algemeen: 10

Sam

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *