• Menu
  • Menu

Sterke groei bij Juvigo ondanks Corona-beperkingen

→ Omzet uit bemiddeling stijgt tot 6 miljoen euro 
→ Reserveringen opnieuw boven het niveau van voor de crisis
→ Internationale oriëntatie van de onderneming loont

Berlijn, 20 januari 2022: Het boekingsplatform voor zomerkampen, jongerenreizen en taalreizen maakt de balans op na opnieuw een turbulent Corona-jaar. In 2021 regelde Juvigo GmbH 90.000 overnachtingen op al de internationale platforms. In totaal hadden de bemiddelde reizen een waarde van 6 miljoen euro. Dit komt overeen met een stijging van 115 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De gemiddelde reisprijs bedroeg 471 euro en steeg met 9% ten opzichte van het voorgaande jaar.

“We kijken met veel plezier terug op 2021 en zijn blij dat we ons ondanks de aanhoudende pandemieën positief hebben kunnen ontwikkelen”, vat oprichter en algemeen directeur Björn Viergutz het afgelopen boekjaar samen.

Jaar na jaar boeken Belgen heel vroeg, voornamelijk in de maand januari, terwijl Nederlanders last minute boeken. Onze drukste maand voor de Nederlandse markt was ook in 2021 weer juni.

Vroegboekers zijn terug en geven positieve vooruitzichten

Ook de voorschotten voor 2022 geven reden tot optimisme: het aantal reeds geboekte reizen voor het lopende jaar is meer dan acht keer zo hoog als in 2021 en ligt dus al ruim boven het niveau van vóór de crisis. “De wintermaanden en het voorjaar van vorig jaar stonden nog in het teken van de vergrendeling en een algemeen hoge mate van onzekerheid. Gelukkig is dat dit jaar anders. Ouders vertrouwen op bewezen hygiëne concepten van de laatste twee pandemie jaren. Ook het feit dat steeds meer kinderen en jongeren worden gevaccineerd, speelt een belangrijke rol bij een toekomstgerichte reisplanning,” vat Björn Viergutz de veranderde omstandigheden samen.

Ouders, kinderen en tieners beoordeelden de reizen gemiddeld met 4,4 op 5 sterren – de beste waarde die het bedrijf ooit heeft vastgesteld in zijn jaarlijkse klantenenquête. “Hier gaat mijn persoonlijke dank uit naar onze touroperator partners in heel Europa, die erin geslaagd zijn om onder moeilijke omstandigheden de kwaliteit van de aangeboden reizen zeer hoog te houden”, vervolgt Björn Viergutz.

Vakanties met een internationaal profiel steeds populairder

Steeds meer partnerorganisatoren maken gebruik van de mogelijkheden die de internationale aanwezigheid van Juvigo biedt. Zo kunnen bijvoorbeeld watersportscholen in Nederland hun zeil- en surfkampen niet alleen op juvigo.nl, maar ook via Juvigo’s Duitse, Belgische, Franse, Spaanse, en Portugese boekingsplatform in de markt zetten. Op die manier ontstaan vakantiereizen waaraan kinderen en jongeren uit heel Europa deelnemen. Het aantal boekingen voor dergelijke aanbiedingen is verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar en vertegenwoordigt nu iets meer dan 5 procent van alle boekingen die via de verschillende Juvigo-platforms worden gedaan. Ook oprichter Björn Viergutz is in dit opzicht ambitieus: “Ons productmanagementteam werkt er hard aan om samen met onze touroperatorpartners nog meer internationale jeugdreizen te ontwerpen. Wij willen kinderen en jongeren uit verschillende landen samenbrengen om wederzijds begrip en interculturele uitwisseling te bevorderen.”

Succesvolle internationalisering en verdere expansie

Met verschillende internationale platforms heeft het in Berlijn gevestigde bedrijf zich de afgelopen jaren steeds beter weten te vestigen buiten zijn thuismarkt. Terwijl in 2019 slechts 2 procent van de boekingen via niet-Duitse platforms kwam, was dit cijfer in 2020 al gestegen tot 11 procent en in 2021 zelfs tot 26 procent. De internationale platforms worden steeds centraal vanuit Berlijn opgezet. Juvigo is van plan in het voorjaar van 2022 een Italiaans boekingsplatform te lanceren. In de kantoren van het bedrijf wordt de sfeer dus steeds internationaler en daarom voorspelt oprichter en CEO Björn Viergutz: “Dit jaar zal voor het eerst het grootste deel van ons team niet uit Duitsland komen.”

Download persbericht: 2022-01-20_Persbericht_Jaaroverzicht_2021

0 / 5. Algemeen: 0

Sam

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *