• Menu
  • Menu

Interview met taalvakantie expert, Simon Sewell!

Ontdek het geheim achter de leukste taalvakantie organisatie!

Vaak vragen ouders zich af hoe hun kinderen op een taalvakantie van Let’s Go Native meer Engels leren dan een heel jaar op school. Het is simpel, de unieke aanpak van Let’s Go Native zorgt ervoor dat kinderen binnen no time hun Engelse taalvaardigheden verbeteren! 

Hieronder lees je meer over de oprichter van Let’s Go Native (Simon Sewell) en zijn strategieën die ervoor zorgen dat kinderen naast het leren ook nog eens de tijd van hun leven hebben!

Kun je jezelf en Let’s Go Native voorstellen? 

Hey there! Mijn naam is Simon en ik ben de oprichter van Let’s Go Native. Wij bieden de beste Engelse taal ervaringen in Groot Brittannië en Europa. Ik heb aan het hoofd gestaan van verschillende Engelse afdelingen in universiteiten en scholen over de hele wereld. Dankzij deze ervaringen heb ik leuke en effectieve methodes ontwikkeld voor studenten om efficiënt Engels te leren. Zoals eerder verteld, komen er vaak ouders bij ons langs om te vragen hoe hun kind meer Engels leert in een week bij ons dan in een jaar op school. Het antwoord is simpel… Het is onze unieke filosofie. 

Wat was de missie en visie tijdens het oprichten van Let’s Go Native? 

Ik heb kampen geleid voor verschillende organisaties in Europa. Ik begon in te zien dat de kwaliteit niet consistent was en ook geen prioriteit was bij velen; er was in principe meer nadruk op winst dan op veiligheid of educatieve kwaliteit. Daarom besloot ik Let’s Go Native op te richten, waar we ons enkel focussen op kwaliteit. Of het nu gaat om de kwaliteit van het personeel, de kwaliteit van de activiteiten of zelfs de kwaliteit van het eten. Mijn filosofie en visie zijn dat als we investeren in kwaliteit, de rest vanzelf komt! Als ik ervoor kan zorgen dat de veiligheid, het plezier en het onderwijs zo goed mogelijk zijn, dan kan het alleen maar een succes zijn! 

Hoe ben je begonnen met Let’s Go Native?

Dankzij mijn 10 jaar ervaring in kampbegeleiding door heel Europa heb ik veel trouwe klantcontacten opgebouwd. Zo ben ik in contact met veel families die hun kinderen alleen naar mijn kampen zouden sturen. Dit was cruciaal voor het organiseren van onze eerste kampen en stelde ons in staat het bedrijf te starten zonder veel te hoeven investeren in marketing.

Waarom heb je ervoor gekozen om je bedrijf in de toeristische sector te starten? 

Ik houd van reizen en ik houd van plezier maken. Ik hou er echt van om kampen te runnen als een hobby en een passie. Plezier maken met mijn vrienden, jongeren begeleiden en rondreizen klinkt als de perfecte baan. Dit plezier in mijn werk reflecteert op de kampen en alle kinderen die meedoen.  Mensen zeggen tenslotte altijd dat je van je hobby je werk moet proberen te maken!

Wat maakt Let’s Go Native uniek en onderscheidt het van andere taalkampen? 

Wat ons zeker uniek maakt is ons topteam! We zijn zulke goede vrienden dat we gewoon een geweldige tijd hebben op de kampen. Ook zijn we experts in onze vakgebieden (onderwijs, begeleiding, sport). Als wij het samen naar ons zin hebben, dan hebben de studenten dat ook. Ik denk dat de reden dat al onze klanten keer op keer terugkomen is omdat we authentiek zijn. Tieners zijn heel alert. Ze kunnen meteen voelen of iemand oprecht om hen geeft en er echt wilt zijn. Ik denk dat als ze eenmaal bij ons komen, ze nooit meer naar een ander kamp willen gaan.  

Welke strategieën passen jullie toe om de Engelse taal te leren? 

Nou, andere kamp organisaties lezen dit waarschijnlijk ook, dus we moeten het geheime recept niet verklappen 😉 (ik maak natuurlijk een grapje). Ik heb een methode ontwikkeld die gebaseerd is op Activity Based Learning (ABL). Dit is eigenlijk Engels leren door middel van meeslepende activiteiten. Het is vergelijkbaar met hoe je Engels zou leren als je in het midden van Engeland gedropt zou worden.. Het komt erop neer dat wanneer de student plezier heeft en geïnteresseerd is, hij meer ontvankelijk is om te leren… het is vrij eenvoudig. Er zijn dus geen saaie oefeningen op onze kampen! 

Wat zijn je dagelijkse verantwoordelijkheden bij Let’s Go Native?

Het is beschamend om te zeggen, maar ik kan alleen vloeiend Engels spreken (maar wel erg goed). Dit betekent dat andere leden van het team zorgen voor de klantenservice, vertalingen en alle verschillende taal-gebaseerde taken. Nadat we de kamplocaties hebben geregeld, de locaties hebben bezocht en de programma’s hebben gemaakt, denk ik dat het belangrijkste wat ik dag in en dag uit doe het beheren van onze social media accounts is. Hier deel ik ook altijd leuke kamp momenten, dus je kan ons zeker volgen op: @lets.go.native om al onze avonturen in de gaten te houden 🙂 

Hoe ziet een programma eruit bij Let’s Go Native? 

Een exact programma bij Let’s Go Native verschilt natuurlijk per locatie, maar in grote lijnen staat er gegarandeerd veel fun op iedereen te wachten. De deelnemers gaan veel ontdekken en leren door middel van excursies, activiteiten en projecten. Ze zullen tijdens de geweldige programma’s alleen maar Engels praten om de taalvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Dit in combinatie met plezier is a match made in heaven! 

Waar zie je Let’s Go Native over 5 jaar?

We zullen het grootste en meest populaire taalkamp in Europa zijn, daar ben ik zeker van. Zolang we ons blijven focussen op kwaliteit, zullen we dit zeker kunnen realiseren. Praktisch gezien zouden we graag twintig kampen per zomer over de hele wereld bieden, allemaal met dezelfde kwaliteit en authenticiteit van Let’s Go Native. Ook willen we nauwer samenwerken met scholen en de overheid om te bespreken hoe het taalonderwijs ook op scholen kan worden verbeterd. Dit is iets wat ik in het verleden heb gedaan omdat ik veel passie heb voor onderwijs en vind dat er behoefte is aan een andere aanpak. 

Nog een laatste woord voor onze lezers?

Ja! Ik kan niet wachten om ze op een van onze kampen te ontmoeten! Benader vooral Juvigo om te boeken voor de zomer van 2022 zodat je nu al gegarandeerd bent van jouw plek. We look forward to welcoming you!

Kortom, een taalkamp bij Let’s Go Native is een echte droom die uitkomt. De deelnemers gaan niet alleen veel progressie maken in de Engelse taal, maar ze beleven ook nog eens de leukste tijd van hun  leven samen met andere kampgenoten. De kinderen zijn zo tevreden over de kampen dat ze ieder jaar terugkeren, en dat is het ultieme doel van Let’s go Native, om leren leuk te maken!

4.9 / 5. Algemeen: 20

Sam

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *