• Menu
  • Menu

Interview met jongerenreizen expert, Jordy S’Jongers!

Ontdek het geheim van de beste jongerenreisorganisatie! 

Een interview met Jordy S’Jongers, eigenaar van Summer Bash

Jongeren noemen de reizen van Summer Bash niet zomaar legendarisch! In dit interview vertelt eigenaar en oprichter Jordy S’Jongers over zijn passie voor het organiseren van jongerenreizen wat tot een groot succes heeft geleid! Jaren lang organiseert hij de welbekende ‘’legendary’’ reizen die jongeren de tijd van hun leven bieden. 

Hieronder leest u meer over de unieke methodes en strategieën die ervoor zorgen dat jongeren alleen nog maar op reis willen bij Summer Bash! 

Kun je jezelf en jouw bedrijf voorstellen?

Hey! Ik ben Jordy en ik ben momenteel 31 jaar. Ik ben 8 jaar geleden afgestudeerd als Leerkracht LO en Bewegingsrecreatie. Summer Bash is mijn reisorganisatie die staat voor kwalitatieve, betaalbare en veilige jongerenreizen. Het is ons doel om iedere deelnemer van onze reizen een belevenis te bieden die ze nooit zullen vergeten!

Hoe ben je op het idee gekomen voor Summer Bash?

Voordat ik Summer Bash oprichtte heb ik 7 jaar in de reisbranche gewerkt, diverse functies gehad en vooral ervaren dat er behoefte was aan een jongerenreisorganisatie die meer deed voor jongeren dan alleen een reis organiseren. Wij willen jongeren betrekken in een verhaal waarin we ze echt een legendarische reis kunnen bieden, zodat ze het maximale uit hun ervaring kunnen halen.  

Wat was jouw missie en visie bij de start van Summer Bash?

Onze missie en visie is ook meteen onze slogan ”Let’s make it Legendary”. Dit is voor mij bij de start van Summer Bash altijd heel belangrijk geweest. Ik wilde geen gewone reisorganisatie starten, maar echt iets betekenen voor jongeren en hen de kans geven om op een veilige manier legendarische herinneringen te maken. De visie van Summer Bash omvat ook meteen onze manier van werken, onze manier van zijn en onze manier van groeien. Wij zijn enerzijds een reisorganisatie gespecialiseerd in begeleide jongerenvakanties, en anderzijds een jongerenorganisatie die ook met jongeren in contact wilt komen. En dat is allemaal even legendary!

Waar komt jouw passie voor reizen vandaan?

Mijn passie voor reizen heb ik wat later ontdekt. Ik was namelijk heel hard bezig met sporten en was voornamelijk gefocust op voetballen. Maar nadat ik rond mijn 19e een paar weken ging werken in het buitenland was ik volledig verkocht. Een paar weken werden al snel een paar maanden én voor ik het wist had ik mijn ultieme passie gevonden. 

Wat maakt Summer Bash uniek en onderscheidt het van andere reisorganisaties?

Geen enkele jongere is hetzelfde, dus waarom zou onze service dan voor alle jongeren ook hetzelfde moeten zijn? Met Summer Bash proberen wij ons daarom te onderscheiden in onze connectie naar de jongeren toe. Wij willen alle deelnemers ook op persoonlijk vlak kennen en niet enkel alleen hun naam. Voor ons is een reiziger niet een euroteken waar we aan verdienen. We zorgen ervoor dat ze de reis van hun leven hebben. Dit doen wij door meer te investeren in comfort en veiligheid maar ook vooral in de beleving. 

In eerste instantie doen we dat met de ervaren en enthousiaste begeleiders binnen ons team. Bij ons kun je namelijk niet zomaar begeleider worden en we zijn best streng in onze selectie procedure. We geloven dat daar de kracht zit in onze unieke manier van werken! We staan achter ieder individuele persoon binnen ons team en weten dat ze zich voor de 300% inzetten. 

Bij Summer Bash hanteren wij daarom een effectief beleid m.b.t. de begeleiding. Er is namelijk altijd 1 begeleider per 10 jongeren aanwezig en op veel van onze bestemmingen is dat zelfs 1 op 7 jongeren. Dit om te zorgen dat onze begeleiders continu tijd hebben voor alle jongeren. Dit maakt ons uniek ten opzichte van andere reisorganisaties, omdat dit normaal gesproken niet op deze manier wordt gehanteerd. Een begeleider moet er namelijk niet alleen zijn om problemen op te lossen maar juist ook om jongeren de tijd van hun leven te geven. 

En dat is ook wat we van onze begeleiders verwachten: hun volle inzet vanaf de eerste jongere die ze verwelkomen op de bus/het vliegtuig, tot de laatste vriend die niet meer naar huis wilt vertrekken. In ons team zal je dus ook heel wat diversiteit vinden. Elke monitor is uniek en binnen Summer Bash proberen we daar ook op in te spelen om die uniciteit verder te ontwikkelen in onze organisatie. Onze visie blijft hetzelfde, maar evolueert op natuurlijke wijze mee met onze jongeren.

Wat voor soort activiteiten kun je allemaal doen op een kamp/reis – van Summer Bash?

Dit is zeer uiteenlopend, dit kan gaan van surfen, cultuur uitstappen, shoppen in Barcelona,  een rondreis in Bali tot gaan feesten op speciale locaties.. Natuurlijk horen activiteiten zoals de bananenboot of een catamaran er ook zeker bij. Niets is onmogelijk voor onze jongeren! 🙂

Zijn alle begeleiders van Summer Bash opgeleid?

100% zeker! Dit is cruciaal voor ons. Geen enkele begeleider zal ooit met Summer Bash meegaan als hij/zij niet getraind is en wij zijn hier zeer streng in. De kwaliteit die wij bieden begint bij een opgeleid team. Om begeleider te worden bij Summer Bash moet je heel wat stappen doorlopen. Eerst krijg je een kennismakingsgesprek waarin je wordt geëvalueerd. Daarna volgt er een dagopleiding van 8 uur. Als deze positief is kun je vervolgens naar een 3-daagse training waarin er een theorie-, praktijk- en EHBO-examen plaatsvindt. 

Als kandidaten slagen voor deze training krijgen ze in mei nog een extra training voordat ze aan de slag kunnen als begeleider bij Summer Bash. Onze crew moet er veel tijd en energie in steken, maar dit is de enige manier waarop we de beste begeleiders met onze reizen/kampen mee kunnen sturen om onze jongeren de beste kwaliteit te bieden. 

Hoe ziet een typische werkdag eruit voor jou?

Mijn taken zijn zeer gevarieerd, dus ik heb geen typische werkdag en dat is wat ik leuk vind aan mijn baan! Gemiddeld kom ik rond 8 uur ‘s ochtends aan op kantoor en blijf ik hier tot 20/21 uur ‘s avonds. Tijdens mijn werkdag probeer ik altijd met mijn collega’s samen te zitten om de taken te bespreken en onze strategieën te blijven verbeteren. Ik hou me bezig met de dagelijkse werkzaamheden voor het bedrijf, maar daarnaast vind ik het ook leuk om vragen van onze jongeren en ouders te beantwoorden.

Hoe zou je het succes van Summer Bash tot nu toe omschrijven?

We zijn enorm content met waar we nu staan, dit hadden we met de opstart van Summer Bash nooit gedacht. Enkel hebben we natuurlijk als reisbranche veel tegenslagen gekend in de afgelopen turbulente jaren. Eigenlijk hebben we dus nog geen normale zomer gehad, maar gelukkig kunnen wij ons snel aanpassen aan deze externe factoren en hebben we bewezen dat we in elke situatie wel een oplossing kunnen vinden voor onze jongeren. 

De afgelopen 5 jaar hebben we onze naam in de sector kunnen waarmaken én ervoor gezorgd dat we bij jongeren bekend zijn geworden. Een Summer Bash reis is een echte ‘vibe’ geworden (zoals onze deelnemers zeggen) waar we natuurlijk alleen maar blij om zijn ;). 

Waar zie je Summer Bash over 5 jaar?

We zijn momenteel druk bezig met Summer Bash verder uit te breiden, zo hebben we momenteel ons eerste kantoor in Nederland én zelfs ons tweede kantoor in Gent geopend! We willen graag Summer Bash realiseren in vijf andere landen buiten België, dit is een doelstelling die met onze missie en visie in België groot is geworden. 

Ook willen wij onze jongerenreizen steeds legendarischer maken, want bij Summer Bash staan de jongeren centraal en niet de winst van het bedrijf.

Nog een laatste woord voor onze lezers? 

Ik hoop jullie snel te ontmoeten op een van onze reizen! Onthoud wel, wat je ook doet of waar je ook op vakantie gaat, make it legendary! 

2.3 / 5. Algemeen: 65

Sam

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *