• Menu
  • Menu
foto van jongerenreis organisatie

Werken op een zomerkamp!

Dit artikel bevat links naar onze Nederlandse  website, mocht je graag een kijkje willen nemen op onze Vlaamse website dan kun je hier klikken.

Wil jij werken op een zomerkamp? Bekijk hier de mogelijkheden!

Wil je graag een kijkje nemen achter de schermen van een vakantiekamp, een jongerenreis of taalreis en bij ons werken als begeleider? Bij onze  jongerenreis organisaties zijn er genoeg mogelijkheden om de leukste vakantiebaan ooit te ervaren. Voor jongeren en volwassenen is een vakantiebaan niet altijd even leuk. Vooral als je alleen maar binnen aan het werk bent wanneer het buiten mooi weer is. Daarom is dé perfecte combinatie tussen vakantie en werken: begeleider worden bij een zomerkamp! Je hebt zelf veel plezier in het vak en je verdient ook nog eens een leuk zakcentje bij. 

Goed om te weten is dat Juvigo een platform is voor vakantiekampen en organiseert dus niet zelf de kampen. Echter weten wij uit ervaring van de samenwerkingen met partners dat er veel vraag is naar kampbegeleiders voor zomerkampen. Hieronder zal er uitgebreid uitgelegd worden wat alle voordelen zijn van werken op een zomerkamp met daarbij ook de behorende werkzaamheden die je zult uitvoeren. 

Voordelen van werken op zomerkamp 

Werken op een zomerkamp brengt alleen maar voordelen met zich mee! Je bent buiten in de natuur terwijl het zonnetje schijnt. Daarbij help je ook nog eens andere kinderen om de leukste tijd ooit te beleven tijdens hun kampweek. Je bent professioneel getraind zodat je de beste hulp en begeleiding kan bieden aan alle deelnemers. Je kan mee naar leuke kampen zoals een surfkamp, survivalkamp of outdoorkamp!

Ook kan je op deze manier veel landen van je lijstje vinken, omdat je voor elk kamp wel ergens anders te vinden bent! Denk aan landen als Spanje, Frankrijk of zelfs Marokko. Dit is een enorm voordeel voor jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. 

Werken op zomerkamp – Een dag vol (leuke) werkzaamheden

Tijdens de zomerkampen zul je kleine of grote groepen begeleiden. Dit ligt aan de bezetting van de kampen. Je zult de deelnemers coachen en leert ze ook nog eens leuke activiteiten aan. Je zult tijdens deze activiteiten zoveel mogelijk meehelpen en ook de veiligheid van alle deelnemers waarborgen. Natuurlijk is er aan het einde van de dag ook ruimte voor alle begeleiders om de dag te bespreken en even bij te komen van de (gezellige) drukte. 

Kampbegeleiders spelen een belangrijke rol in het succes van een kamp. Hoe enthousiaster je bent, hoe meer kinderen op het kamp een plezierige tijd beleven. Ze zullen jou ook zien als een aanspreekpunt en vertrouwenspersoon. Dit is een grote verantwoordelijkheid, omdat je de deelnemers mooie herinneringen aan het kamp wilt meegeven.

Word een zomerkamp vrijwilliger

Natuurlijk zijn er genoeg mogelijkheden voor vrijwilligerswerk op een zomerkamp. Een vrijwilligerswerk kamp zal zeker goed op je CV staan! En je beleeft ook nog eens mooie avonturen door het meehelpen op zomerkamp. De werkzaamheden voor een zomerkamp vrijwilliger en reisbegeleider zullen natuurlijk verschillen. Een zomerkamp vrijwilliger kan zelf ook meedoen met de activiteiten en als het ware een extra begeleider zijn op het zomerkamp. Dit is niet alleen een voordeel voor jou, maar ook voor de kinderen omdat je ze een super leuke tijd gaat bezorgen. 

Neem contact met ons op!

Als je interesse hebt in het werken op een zomerkamp of graag een zomerkamp vrijwilliger wilt worden tijdens de vakanties, stuur ons dan een e-mail naar vragen@juvigo.nl. Het beste is dat je ons vertelt welk kamp je leuk lijkt, naar welke regio je wilt gaan of waar je vandaan komt. Wij kunnen jouw aanvraag dan doorsturen naar het juiste kamp.

Je kunt ook rechtstreeks bij de kampen aanmelden – op onze partnerpagina vind je een overzicht van alle organisatoren met wie wij samenwerken zodat je je kan aanmelden om de beste tijd als reisbegeleider of zomerkamp vrijwilliger te ervaren!

5 / 5. Algemeen: 12

Sam

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *