• Menu
  • Menu
foto van een kamp gedicht

Het beste kamp gedicht voor uw kind!

Dit artikel bevat links naar onze Vlaamse website, mocht je graag een kijkje willen nemen op onze Nederlandse website dan kunt u hier klikken.

Uw kind gaat voor het eerst op kamp en u wilt ervoor zorgen dat u het leukste kamp gedicht meegeeft! Dit kunt u gemakkelijk doen door middel van onze beste tips. Uit onze ervaringen van de afgelopen jaren is gebleken dat er veel voordelen zijn gebonden aan het schrijven van een kamp gedicht voor uw kind. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de heimwee vermindert, of helemaal niet meer van toepassing is en het helpt ook nog eens het zelfvertrouwen van uw kind op te bouwen. Kinderen kunnen namelijk vaak zenuwen ervaren of het lastig vinden om vrienden en vriendinnen te maken. Met het perfecte kamp gedicht kunt u uw kind veel plezier op kamp wensen en ook geruststellen van al die angsten en onzekerheden die kunnen toeslaan voor of tijdens het kamp. 

Volg het handige stappenplan voor een kamp gedicht!

Natuurlijk zijn alle kampen verschillend en brengen die ook verschillende zorgen met zich mee. Voor kinderen zal een voetbalkamp een hele andere ervaring zijn dan een surfkamp of zeilkamp. Hetzelfde geldt voor avontuurkampen of survivalkampen. Voor het ene kamp zijn kinderen soms wat meer nerveus dan de andere. Maar natuurlijk hebben ze er ook super veel zin in om een fantastische tijd tegemoet te gaan met andere leeftijdsgenoten. Om het helemaal perfect te maken is het daarom leuk voor uw kind om een aandenken te hebben dat ze op ieder moment kunnen teruglezen. 

Hieronder volgen verschillende stappen waarin uitgebreid uitgelegd wordt wat er allemaal van toepassing is tijdens het schrijven van een kamp gedicht aan uw kind. Dit helpt het process voor u gemakkelijker te maken en zorgt ervoor dat u het beste kamp gedicht schrijft! 

Stap 1 – Begin uw kamp gedicht met een leuke aanhef 

Een sterke openingszin van een kamp gedicht is al het halve werk! Bedenk dus een leuke aanhef die al voor een goed gevoel zorgt bij uw kind. Wat ook belangrijk is in de eerste stap is positiviteit. Het kamp gedicht is namelijk niet bedoeld als een afscheidsbrief, maar om uw kind veel plezier op kamp te wensen! 


Voor de liefste is dit gedicht geschreven, ik hoop dat je deze kampweek veel avonturen zult beleven! 

Stap 2 – Geef een leuke draai aan uw kamp gedicht

Het is natuurlijk leuk als u tijdens het schrijven van het gedicht zoveel mogelijk probeert te rijmen. Kinderen kunnen dat namelijk zeker waarderen. Op deze manier is het ook leuker om het gedicht vaker terug te lezen mochten de zenuwen of heimwee toeslaan. Maak gebruik van verschillende tools op het internet om de beste rijmpjes te bedenken!

Stap 3 – Maak uw kamp gedicht creatief 

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om het gedicht met de hand te schrijven of het online te ontwerpen via verschillende tools. Als u online creatief bezig wilt zijn, kunt u gebruik maken van design tools zoals Canva om een mooie kaart te ontwerpen en vervolgens uit te printen. Natuurlijk is het ook leuk om met uw handen aan de slag te gaan en een mooie kaart in elkaar te knutselen. Uw kind zal het erg leuk vinden!

Stap 4 – Hou het kamp gedicht kort maar krachtig

Ook een belangrijke factor is de lengte van het kamp gedicht. Hou het kort, maar wel krachtig. Op deze manier kan uw kind het kamp gedicht zo vaak mogelijk teruglezen zonder er echt aandacht bij te hoeven houden. Na een lange dag vol avonturen is uw kind waarschijnlijk ook veel te moe om aandachtig een lange tekst te lezen. Het kamp gedicht kan tussen 5 of 10 zinnetjes zijn. 

Stap 5 – Wens uw kind veel plezier op kamp! 

Zorg ervoor dat u geen heimwee opwekt bij uw kind. Natuurlijk is het leuk om een kamp gedicht te schrijven en te benadrukken dat u uw kind zult missen. Echter is het belangrijk dat u daarin niet overdrijft aangezien dit mogelijk voor heimwee kan zorgen. Uw kind kan daar gevoelig voor zijn en het is daarom beter om het zo luchtig mogelijk te houden. 

Extra tip: Afsluitingszinnen zijn net zo belangrijk als de openingszinnen. Het is altijd goed om sterk te starten en te eindigen voor dat extra leuke effect van een gedicht!

We hopen dat je veel herinneringen gaat maken en ook veel plezier gaat ervaren!

Hiermee benadrukt u naar uw kind dat er gegarandeerd veel plezier op kamp voor hem of haar staat te wachten. Ook kunt u waarschijnlijk niet wachten om alle leuke verhaaltjes te horen. Dit geeft uw kind een goed gevoel om te vertrekken. Het zorgt ervoor dat uw kind het uiterste uit de kampweek gaat halen! Uw kind zal zoveel mogelijk avonturen beleven waar nog jaren over nagepraat zal worden. 


Wij hopen dat deze stappen hebben geholpen om ervoor te zorgen dat u het beste kamp tekst schrijft voor uw kind. Mocht u nog vragen hebben hierover of een andere kwestie, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze vriendelijke klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. 

Je kunt ons bereiken via: 016 980 100 (Ma-Vr, 9-18 uur) of een mail sturen naar vragen@juvigo.be

4.7 / 5. Algemeen: 9

Sam

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *