• Menu
  • Menu

10 kamp ideeën en thema’s voor jouw vakantie!

Dit artikel bevat links naar onze Vlaamse website, mocht je graag een kijkje willen nemen op onze Nederlandse website dan kunt u hier klikken.

Bekijk onze geweldige kamp ideeën!

Het kamp seizoen komt steeds dichterbij! Daarom wordt het tijd om een leuk zomerkamp voor uw kind uit te kiezen. Er zijn echter talloze opties, dus soms kan het lastig kiezen zijn. Daarom is het goed om een specifiek thema te kiezen voor het kamp. Er zijn verschillende voordelen aan het kiezen van een specifiek thema voor een kamp. Een kamp thema brengt namelijk een connectie tussen de deelnemers. Iedereen heeft een kamp gekozen binnen zijn of haar interesses. Of iets dat ze misschien gewoon heel graag willen doen. Bent u op zoek naar een leuk themakamp voor de zomer? Hier vindt u 10 zomerkamp ideeën en thema’s voor het kamp van uw kind!

Gamekamp

Het klinkt misschien tegenstrijdig om uw kind op gamekamp te sturen tijdens de zomer, maar niks is minder waar! Alle kinderen zijn uniek en hebben andere interesses. Een gamekamp is een leuk idee voor kinderen die graag hun kamp willen afwisselen met binnen- en buitenactiviteiten. Een aantal uurtjes per dag zullen ze gamen. Hier zullen ze samen kunnen spelen met de andere deelnemers. De rest van de dag zullen ze buiten doorbrengen met talloze activiteiten en sport! Mocht uw kind een passie hebben voor Fortnite, dan is er zelfs een Fortnite kamp te vinden bij Juvigo! Samen delen de deelnemers een passie voor spelletjes en games, waardoor ze een fantastisch zomerkamp zullen beleven.

Zeemeerminnenkamp

Tijdens een zeemeerminnen kamp kan uw kind zich helemaal laten wegdromen in een fantasiewereld. Dit kamp thema is perfect voor de jongere meiden die een kijkje willen nemen in een magische wereld. Hier kunnen ze nieuwe zeemeermin vriendinnen maken die ze voor het leven zullen onthouden. Ze zullen leren zwemmen als een zeemeermin! En ook leren ze dansen als een prinses terwijl ze in een prachtig kasteel verblijven. 

Boerderijkamp

Een leuk kamp idee voor de echte boertjes en boerinnetjes onder ons is een boerderijkamp! Is uw kind altijd buiten bezig en het liefst omringd door dieren? Dan is een boerderijkamp een leuke optie. Het is zelfs onder te verdelen in andere dierenkampen, bijvoorbeeld een ponykamp! Ponykampen zijn zeer geliefd als zomerkamp thema, en niet voor niks. Uw kind zal dag en nacht doorbrengen op de boerderij en omringd zijn door dier en natuur. De hele dag knuffelen met dieren en genieten van de buitenlucht, wie wilt dat nu niet?

Fashionkamp

Is uw zoon of dochter ook het meest stijlvolle kind in de klas? Voor de fashionistas onder ons zijn er leuke ideeën voor een kamp thema rond fashion. Tijdens een fashion kamp zal uw kind onder begeleiding staan van professionele ontwerpers en coaches in de modewereld. De hele dag knutselen en creatief zijn is het thema van deze kampen. Door middel van workshops van influencers zullen ze waardevolle lessen leren over de wereld van fashion. Tegelijkertijd maken ze nieuwe vrienden onder de deelnemers die dezelfde passie als hen delen. 

Meidenkamp

Girls only! Op meidenkamp kan uw dochter zich even helemaal los laten in een groep vol leuke meiden. In een week gevuld met gezellige activiteiten kunnen de dames zich helemaal in de watten leggen. Beauty avonden, knutsel sessies, shopping uitjes naar de stad… Noem het maar op! Maar ook gaan de dames zich uitleven tijdens outdoor lasergaming. Zoals u ziet is alles mogelijk tijdens een meidenkamp, voor alle stoere dames!

Natuurkamp

Een natuurkamp is ideaal voor het zomerkamp van uw kind. Het is een ontsnapping aan het dagelijks leven om heerlijk de frisse lucht in te ademen. Tijdens een natuurkamp leert uw kind van alles over de flora en fauna en komen ze weer thuis met een vol brein aan verse informatie. Verbinding met de natuur is belangrijk op een jongere leeftijd en daarom zijn natuurkampen ook zo’n succes. Op zoek naar ideeën voor een natuurkamp? Denk aan een ontdekkingstocht op Terschelling! Een outdoorkamp in de Ardennen, of zelfs een kano kamp in Zweden voor de echte avonturiers!

Theaterkamp

Voor de geboren acteurs en actrices zijn er leuke kamp thema’s binnen de theaterwereld! Op theaterkamp komen de deelnemers samen met andere gepassioneerde kinderen die net zo enthousiast zijn. Ook voor beginners is een theaterkamp leuk om een nieuwe hobby te vinden. Simpelweg om het eens uit te proberen. Wat in ieder geval vast staat is dat er veel plezier bij komt kijken! Van kostuums verzinnen tot sets ontwerpen. Alles komt aan bod tijdens dit thema kamp. 

Muziekkamp

Wist u dat muziek en zingen de intelligentie en vaardigheden van kinderen stimuleert? Daarom is het een goed idee om uw kind op een muziekkamp te sturen! Er zijn verschillende soorten muziekkampen. Bijvoorbeeld een film soundtrack kamp. Hier zullen de kinderen een week lang soundtracks maken voor een film. Of anders een fanfare orkest kamp waar ze hard zullen repeteren voor de concerten die ze gaan spelen. Er zijn zelfs musicalkampen te vinden. Er zijn zo veel ideeën voor een thema kamp!

Danskamp

Van Hip Hop naar ballet. Er is voor ieders stijl een leuk danskamp te vinden. Voor de ware dansers in hart en nier vindt u verschillende danskampen bij Juvigo. Samen met een groep enthousiaste jongeren zal uw kind een week lang dansen en natuurlijk plezier beleven. Tijdens een danskamp zal uw zoon of dochter veel bewegen door middel van verschillende repetities, optredens en andere leuke spelletjes en activiteiten. Het is de perfecte kans voor kinderen om kennis te maken met de wereld van dans, of om een dansstijl te ontdekken die ze nog niet kennen.

Creakamp

Kunnen de kids thuis nooit stil zitten, en willen ze het liefst de hele dag knutselen? Tijdens een creakamp kan uw kind zich even helemaal laten gaan in een creatieve wereld. Creativiteit kun je op talloze manieren uiten. Voor de stoere kids is er een bouwkampioenen kamp, en voor de fashionistas is er een fashion kamp. Tijdens deze zomerkampen zal uw kind zich niet vervelen!

Hopelijk heeft u wat inspiratie opgedaan door deze 10 kamp ideeën en thema’s voor aankomende zomer. Natuurlijk is er op Juvigo nog veel meer te ontdekken. Bent u op zoek naar meer ideeën voor een kamp thema? Neem dan contact met ons op.

Je kunt ons bereiken via: 016 980 100 (Ma-Vr, 9-18 uur) of een mail sturen naar vragen@juvigo.be

4.8 / 5. Algemeen: 14

Sam

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *