• Menu
  • Menu

Op skivakantie in Oostenrijk!

Heb jij er al over nagedacht waar je naartoe zou willen als je op wintersport zou gaan? Of wil je graag weten hoe het eraan toe gaat tijdens een skivakantie in Oostenrijk? Lees dan snel verder; want hier lees je alles over wintersportkamp in Oostenrijk! Jaarlijks kiezen meer dan 1 miljoen Nederlanders voor Oostenrijk als hun skivakantie bestemming, wat het tot een van de populairste wintersportlanden voor Nederlanders maakt. Dit komt niet alleen door de nabijheid van het land, maar ook door de uitstekende skigebieden en het aanbod van goed onderhouden pistes.

De skigebieden

De skigebieden in Oostenrijk hebben voor iedereen iets te bieden. Of je nu wilt oefenen op brede blauwe pistes, uitdaging zoekt op steile zwarte hellingen, van mooie skitochten houdt of met de kinderen naar speciale kinder gebieden wilt gaan, er is voor elk wat wils. Met meer dan 250 skigebieden is er een enorme keuze voor jong en oud, van beginners tot ervaren skiërs. Het is dan ook geen verrassing dat Oostenrijk zo’n populaire bestemming is voor een groepsreis wintersport!

op skivakantie in Oostenrijk, een skilift

Après-ski

Wat is Après-ski precies?

op skivakantie in Oostenrijk, een jongen in de sneeuw

Après-ski is een term die letterlijk “na het skiën” betekent en verwijst naar de activiteiten en gezelligheid die plaatsvinden nadat de skiërs hun dag op de piste hebben afgesloten. Het is een belangrijk onderdeel van de wintersportcultuur. Na een dag skiën of snowboarden komen veel mensen samen in gezellige plekken zoals berghutten, bars of chalets. Daar wordt veel gelachen, gedanst en muziek gedraaid, terwijl iedereen geniet van lekkere drankjes en snacks. Je ziet vaak Jägertee (een sterke kruidenlikeur) of glühwein, maar ook een biertje of een shot schnaps wordt veel gedronken.

Er zijn ook vaak live-muziek of DJ’s die zorgen voor een gezellige sfeer. In sommige skigebieden is de après-ski zo populair dat de feesten pas echt beginnen als de zon ondergaat en gaan ze door tot diep in de nacht! Het is de perfecte manier om nieuwe mensen te leren kennen, bij te praten met vrienden en je vakantie nog leuker te maken. Het gaat vooral om plezier hebben, lekker ontspannen en samen zijn met anderen na een dag vol avontuur op de piste tijdens je groepsreis wintersport.

De Après-ski in Oostenrijk

De après-ski cultuur in Oostenrijk is wereldberoemd en vormt een belangrijk onderdeel van de wintersportervaring. Na een dag op de pistes komen skiërs en snowboarders samen in gezellige berghutten en bars om te ontspannen, bij te praten en te genieten van een drankje. Dit sociale aspect maakt Oostenrijkse skigebieden uniek, waar de sfeer ontspannen en feestelijk is.

De après-ski begint vaak al in de namiddag, wanneer de laatste skiërs de berg afkomen. In veel populaire skidorpen zoals St. Anton, Ischgl en Kitzbühel zijn er talloze bars en feestlocaties die beroemd zijn om hun livemuziek, dans en vrolijke sfeer. Het gaat niet alleen om drinken, maar ook om het vieren van de dag met vrienden en andere vakantiegangers!

op skivakantie in Oostenrijk, een mooi uitzicht

De Oostenrijkers

In Oostenrijk is skiën een heel belangrijk onderdeel van de cultuur. De Oostenrijkers groeien vaak op met skiën, omdat veel mensen in bergdorpen wonen. Skiën is dus niet alleen een sport, maar ook een manier van leven. Van jongs af aan leren kinderen skiën, vaak al vanaf hun vierde of vijfde jaar. Dit maakt Oostenrijk een land waar de wintersportcultuur echt leeft.

op skivakantie in Oostenrijk, een mooi gebied

Veel Oostenrijkers zijn trots op hun skiregio’s en de grote skigebieden. De skischolen in Oostenrijk zijn erg goed en bieden vaak les aan zowel kinderen als volwassenen. Skiën is ook een sociale activiteit, waar vrienden en families samen op de berg genieten van het buiten zijn en van elkaar. Naast het skiën is après-ski erg populair in Oostenrijk. Dit is een feestelijke tijd na het skiën, waarin mensen samenkomen in bars en berghutten om te genieten van een drankje en muziek.

Oostenrijkers houden van gezelligheid en zorgen ervoor dat iedereen zich welkom voelt. De skigebieden zijn goed verzorgd, met veel voorzieningen en moderne liften. Het skiën is dus niet alleen voor de elite, maar voor iedereen die van de bergen en wintersport houdt. Skiën in Oostenrijk is dan ook voor veel mensen een echte traditie. Je kunt natuurlijk hier op leuk skikamp!

De Oostenrijkse keuken

De Oostenrijkse keuken speelt een grote rol in de wintersportervaring. Na een dag op de piste is er niets beter dan een stevige maaltijd in een gezellige berghut of restaurant. De gerechten zijn hartig en passen perfect bij de koude berglucht. Een van de bekendste gerechten is Wiener Schnitzel, een gepaneerd stuk kalfsvlees, meestal geserveerd met salade en aardappelen.

Een ander favoriete gerecht is Kaiserschmarrn, een zoete, gescheurde pannenkoek die vaak wordt geserveerd met appelmoes of pruimencompote – ideaal na een dag skiën. Daarnaast zijn er ook Tafelspitz (gekookt rundvlees), Speckplatte (een plank met gerookt vlees en kaas) en Kasnocken (Oostenrijkse kaasspatzel), die goed vullen en je de energie geven die je nodig hebt na een dag in de sneeuw. Om op te warmen kun je een Jägertee (een warme kruidenlikeur) of Glühwein (warme wijn met specerijen) drinken, maar een lokaal biertje of een schnaps zijn ook populaire keuzes. Kortom, de Oostenrijkse keuken biedt veel smaakvolle en vullende gerechten die je helpen om je skivakantie avonturen goed af te sluiten!

op skivakantie in Oostenrijk, een typisch gerecht

Het verschil tussen skiën en snowboarden

Bij skiën sta je op twee ski’s en gebruik je deze om soepel en snel van de piste af te glijden. Snowboarden werkt echter anders. Bij snowboarden sta je zijwaarts op een board met beide voeten vast. Skieurs gebruiken vaak stokken om makkelijker bergafwaarts te sturen, terwijl snowboarders geen stokken hebben en hun handen vrij houden. Veel mensen zeggen dat skiën makkelijker te leren is, maar moeilijker te beheersen. Dit komt doordat je op ski’s naar voren staat en je benen onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. De stokken helpen je ook om je balans te bewaren, vooral als je stilstaat of langzaam vooruit glijdt. Je kunt dit leren tijdens een

Voor iemand met ervaring in schaatsen of rolschaatsen voelt skiën vaak vrij natuurlijk aan. Snowboarden is daarentegen in het begin lastiger. Omdat beide voeten vastzitten aan één board, is het moeilijker om je balans te vinden en om goed te sturen. Hierdoor zul je de eerste paar dagen waarschijnlijk vaak vallen, op je knieën of achterste zitten. Maar zodra je door die moeilijke beginfase heen bent, merk je vaak dat je sneller vooruitgang boekt. Na een week kun je meestal in beide richtingen draaien en met een beetje geluk kun je zelfs een paar trucs proberen. Je zult dit leren tijdens een jongerenreis ski!

De pisteregels

Als je op wintersport in Oostenrijk gaat zijn er een aantal regels waar je je aan moet houden om het voor iedereen veilig en leuk te maken. Ten eerste moet elke skiër zich zo gedragen dat hij of zij anderen niet in gevaar brengt. Dit betekent dat je altijd in staat moet zijn om te stoppen of uit te wijken wanneer dat nodig is. Het is ook belangrijk om je snelheid en stijl goed te beheersen, zodat je je aan kunt passen aan je eigen skivaardigheden, de staat van de piste, het weer en de drukte. Gelukkig helpen instructeurs je tijdens je eerste wintersport om dit onder de knie te krijgen. Als je zonder instructies skiet, is het belangrijk om hier zelf goed op te letten. Daarnaast moet je goed opletten bij het kiezen van je spoor. Skiërs die van achteren komen, moeten altijd rekening houden met langzamere skiërs en hen niet in gevaar brengen. Als je iemand wilt inhalen, kun je dit zowel van boven als van beneden, van rechts of van links doen, zolang je maar voldoende afstand houdt en de andere skiër niet hindert. Als je de piste weer opgaat of verder skiet na een stop, moet je altijd eerst controleren of het veilig is en of je anderen niet in de weg zit tijdens de skivakantie.

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bereiken via: (020) 808 00 46 (Ma-Vr, 9-18 uur) of een mail sturen naar vragen@juvigo.nl

5 / 5. Algemeen: 1

Suus

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *