• Menu
  • Menu
Zandkasteel op het strand tijdens de schoolvakantie in regio Zuid.

Wanneer zijn de schoolvakanties in regio Zuid?

Er zijn maar liefst vijf vakanties per schooljaar. Deze bieden jou een groot aantal mogelijkheden om te leren en ontwikkelen buiten de schoolbanken om. De schoolvakanties zijn het perfecte moment voor het beoefenen van nieuwe of al bestaande vaardigheden en het maken van nieuwe vrienden en herinneringen. Of je nu houdt van spannende buitenactiviteiten, creatieve workshops, of gewoon lekker chillen met (nieuwe) vrienden, er is altijd wel wat te beleven tijdens de schoolvakanties. Kun jij niet wachten tot het weer zo ver is? We hebben alle schoolvakantie-data hier voor je op een rijtje gezet. Ook lees je in dit artikel wat je tijdens deze schoolvakanties kunt doen in regio Zuid.

  • Herfstvakantie: 19 oktober t/m 27 oktober 2024
  • Kerstvakantie: 21 december 2024 t/m 5 januari 2025
  • Voorjaarsvakantie: 22 februari t/m 2 maart 2025
  • Meivakantie: 26 april t/m 4 mei 2025
  • Zomervakantie: 5 juli t/m 17 augustus 2025

Ideeën voor tijdens je schoolvakantie in regio Zuid

Tijdens de schoolvakanties valt er veel te ontdekken in regio Zuid. Als je van de natuur houdt, is het geheuvelde Limburg vlakbij. Daar kun je wandelen, fietsen of lekker ontspannen. Helemaal in het onderste puntje van Nederland vind je het drielandenpunt, waar Nederland, België en Duitsland samenkomen. Dit is zeker een aanrader voor tijdens jouw schoolvakantie in regio Zuid.

Zo zijn er nog veel meer vette vakantie-uitjes die op eigen bodem gemaakt kunnen worden. In dit artikel zullen wij er een aantal voor je op een lijstje zetten, allemaal in regio Zuid!

Ontdek de natuur en cultuur van Zuid-Nederland tijdens de schoolvakanties

Regio Zuid, bestaande uit Limburg, Noord-Brabant en Zeeland, biedt talloze mogelijkheden voor een avontuurlijke en leerzame vakantie. Breng tijdens de schoolvakanties een bezoek aan Nationaal Park De Biesbosch in Noord-Brabant, waar je met het gezin kunt kanoën door de prachtige kreken en rivieren, of kunt deelnemen aan een van de georganiseerde natuurwandelingen. Ook Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, bekend als de “Brabantse Sahara”, is ideaal voor een dagje uit. Je kunt hier naar hartenlust spelen op de uitgestrekte zandvlaktes en wandelen door de omliggende bossen. Voor een cultureel uitstapje is Kasteel Hoensbroek in Limburg een absolute aanrader. Dit indrukwekkende kasteel biedt rondleidingen en interactieve tentoonstellingen, zodat kinderen spelenderwijs meer leren over de middeleeuwse geschiedenis.

Spannende attracties en ontspanning aan zee in regio Zuid

Tijdens de warmere schoolvakanties is er niets leuker dan een combinatie van actie en ontspanning in regio Zuid. Voor een dag vol spanning en sensatie is een bezoek aan Toverland in Sevenum een must. Dit attractiepark biedt voor iedere leeftijd wat wils, van achtbanen tot waterattracties en sprookjesachtige kindergebieden. Wil je liever genieten van de kust? In Zeeland kun je een ontspannen stranddag doorbrengen in Domburg, een van de oudste badplaatsen van Nederland. Na een dagje zwemmen en zandkastelen bouwen, kun je afsluiten met een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans, waar kinderen alles leren over de deltawerken en zich vermaken in de waterattracties en speeltuinen. Zo combineer je actie en ontspanning in een veelzijdige schoolvakantie! Over onder andere deze activiteiten lees je in dit artikel meer.

Zandkasteel op het strand tijdens de schoolvakantie in regio Zuid.

Wanneer is de herfstvakantie in regio Zuid?

De herfstvakantie in regio Zuid begint op 19 oktober en loopt tot en met 27 oktober 2024.

Geniet van de knusse herfst in regio Zuid

In de herfstvakantie staat de natuur in bloei met prachtige kleuren en is het de perfecte tijd om eropuit te trekken en van de frisse lucht te genieten in de regio Zuid.

  1. De Grotten van Valkenburg, Limburg

Ontdek de ondergrondse wereld van de grotten van Valkenburg. Tijdens de herfstvakantie zijn er speciale rondleidingen door deze oude mergelgrotten, waarbij je meer leert over de fascinerende geschiedenis van de mijnbouw en de kalksteenwinning in de regio.

  1. Nationaal Park De Biesbosch in Noord-Brabant

De Biesbosch is een uniek natuurgebied waar water en bos samenkomen. Wanneer de schoolvakantie begint, kun je een boottocht maken door het doolhof van rivieren en kreken, vogels spotten of deelnemen aan een herfstwandeling met gids, waar je alles leert over de bijzondere flora en fauna van het gebied.

  1. Boswandeling in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, Noord-Brabant

In dit park, ook wel de Brabantse Sahara genoemd, kun je genieten van een herfstwandeling door uitgestrekte zandvlaktes en bossen. Kinderen kunnen hier spelen in de natuur, terwijl ouders genieten van het prachtige herfstlandschap.

De herfstvakantie: kleurrijk, fris en vol verrassingen

Oranje bladeren in bos tijdens de schoolvakantie in regio Zuid.

De herfst is de tijd van comfort en bijbehorende knusse bezigheden. Het is de tijd om allerlei soepen en taarten te maken, van bijvoorbeeld pompoen. Je kunt deze natuurlijk ook gebruiken om mee te knutselen. Is knutselen en creatief bezig zijn jouw lievelings hobby? Dan zijn de creakampen perfect voor jou! Laat je fantasie de controle nemen en zet de mooiste creaties in elkaar.

Voor velen is het een opluchting om eindelijk van dat 30 graden zomerweer af te zijn. Het weer is perfect geschikt om te genieten van een wandeling tussen de prachtige herfstkleuren. Juvigo biedt verschillende outdoorkampen aan. Hier kun je al je tijd buiten spenderen en genieten van al het moois dat de herfstvakantie te bieden heeft.

Het kan goed zijn dat deze opties je niet zo aanspreken en je het allerliefste onder een dekentje kruipt en je favoriete film aanzet, of je favoriete game speelt. Hoe leuk is het om je hier verder in te verdiepen en zelf deel uit te maken van het ontwikkelproces van een game op gamekamp? Voor iedereen is er een passend kamp voor tijdens de schoolvakantie. Vind hier jouw match!

Wanneer is de kerstvakantie in regio Zuid?

De kerstvakantie in regio Zuid begint op 21 december 2024 en loopt tot en met 5 januari 2025.

Een sprookjesachtige winter in regio Zuid

De kerstvakantie is een tijd vol warmte en gezelligheid. Regio Zuid biedt talloze winterse activiteiten, zowel binnen als buiten, om van te genieten tijdens deze feestelijke periode.

  1. Kerststad Valkenburg, Limburg

Wanneer de kerstvakantie aanbreekt, verandert Valkenburg in een ware kerststad. Bezoek de ondergrondse kerstmarkten in de grotten, bewonder de lichtparades en geniet van de feestelijke sfeer. Een must-visit voor iedereen die van kerst houdt!

  1. Schaatsbaan Breda

Voor een echte winterervaring ga je naar de schaatsbaan in Breda. De schaatsbaan wordt tijdens de kerstvakantie opgebouwd in het hart van de stad en biedt een gezellige plek om met het gezin te schaatsen, warme chocolademelk te drinken en van de feestelijke sfeer te genieten.

  1. Winter Efteling, Kaatsheuvel

De Efteling transformeert in de kerstvakantie in een winter wonderland. Met sprookjesachtige verlichting, besneeuwde attracties en winterse lekkernijen is een bezoek aan de Winter Efteling een magische ervaring voor jong en oud.

Creëer, ontdek en geniet van de feestdagen

De kerstvakantie is een tijd van lichtjes, gezelligheid en warme momenten met familie en vrienden. Terwijl buiten de kou de ramen doet beslaan, is dit dé tijd om je in een knusse omgeving terug te trekken. Waarom niet een paar dagen besteden aan het maken van feestelijke decoraties, zoals kerstkransen of zelfgebakken kerstkoekjes? Kerstkampen staan voor je klaar om je in de kerststemming te brengen, met activiteiten die de magie van de feestdagen perfect aanvullen.

Voor de echte winterliefhebbers is de buitenlucht een paradijs tijdens deze dagen. Trek je winterjas aan, omarm de kou en maak een winterwandeling door met sneeuw bedekte landschappen. De Zuid-Nederlandse natuur toont zich op haar best in deze periode. En voor wie echt wil genieten van het ultieme wintergevoel, zijn er winterkampen waar je kunt sleeën, schaatsen of een kampvuur kunt maken in de sneeuw.

Op wintersportkamp tijdens de schoolvakantie in regio Zuid.

Voor de sportliefhebbers is er genoeg keuze tussen wintersportkampen en wintersport jongerenreizen. Ga met leeftijdsgenoten op pad en ervaar de kunst van het skiën of snowboarden.

Wanneer is de voorjaarsvakantie in regio Zuid?

De voorjaarsvakantie in regio Zuid begint op 22 februari en loopt tot en met 2 maart 2025.

Van boomgaarden naar Beekse Bergen

De voorjaarsvakantie is het moment om het ontluikende groen en de eerste zonnige dagen van het jaar te vieren. Regio Zuid heeft volop activiteiten om het nieuwe seizoen in te luiden.

  1. Bezoek aan Kasteel Hoensbroek, Limburg

Ontdek het indrukwekkende kasteel Hoensbroek, een van de grootste kastelen van Nederland. Tijdens de voorjaarsvakantie worden er speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen, zoals speurtochten en ridderverhalen, zodat ze op een leuke manier kunnen leren over de geschiedenis van het kasteel.

  1. Beekse Bergen Safaripark, Hilvarenbeek

Ga op safari in eigen land! Beekse Bergen is de perfecte plek om tijdens de voorjaarsvakantie wilde dieren te spotten. Maak een autosafari of een bootsafari en zie giraffen, olifanten en leeuwen van dichtbij. De lente is een mooie tijd om het park te bezoeken, met aangename temperaturen en veel activiteiten voor kinderen.

  1. Bloesemwandeling in Zuid-Limburg

Wanneer de lente aanbreekt, staan de boomgaarden in Zuid-Limburg vol in bloei. Maak een wandeling door de heuvelachtige boomgaarden en bewonder de prachtige bloesems. Deze bloesemwandelingen zijn een ontspannende manier om van het voorjaar te genieten in een prachtig landschap.

Ontdek jouw perfecte voorjaarskamp

Bloemen in het gras, schoolvakantie regio Zuid.

In de voorjaarsvakantie komt de regio Zuid tot leven met een kleurrijk scala aan avonturen die je de frisse lente laten ervaren. Voor de adrenaline zoekers zijn er spectaculaire mountainbike- en survivalkampen, waar je niet alleen je uithoudingsvermogen test op ruige paden, maar ook leert klimmen en navigeren door uitdagende bossen. Zin in watersport? Ontdek zeilkampen waar je de kunst van het varen onder de knie krijgt en geniet van spetterende wateractiviteiten.

Liever in contact met de natuur? Ga dan voor een inspirerend natuurkamp, waar je alles leert over bushcraft, het bouwen van je eigen schuilplaats en navigeren door het dichte groen. Of bezoek een betoverende boerderij, waar je de dag doorbrengt met paarden, geiten en andere dieren terwijl je de rust van het platteland opsnuift.

De jongerenkampen van Juvigo bieden een perfecte mix van sport, creativiteit en ontspanning, waardoor je niet alleen nieuwe vriendschappen sluit, maar ook volop nieuwe vaardigheden opdoet. Of je nu de bossen wilt verkennen of jezelf uitdaagt met nieuwe avonturen, de voorjaarsvakantie in regio Zuid zit boordevol actie en onvergetelijke momenten!

Wanneer is de meivakantie in regio Zuid?

De meivakantie in regio Zuid begint op 26 april en loopt tot en met 4 mei 2025.

Actieve avonturen in de buitenlucht in regio Zuid

De meivakantie is de perfecte tijd om naar buiten te gaan en actief te worden in de natuur. In Zuid-Nederland zijn er talloze avontuurlijke uitjes te beleven voor het hele gezin.

  1. Deltapark Neeltje Jans, Zeeland

Bezoek Deltapark Neeltje Jans en leer alles over de deltawerken, een van de grootste waterbouwkundige projecten ter wereld. Naast het ontdekken van de indrukwekkende geschiedenis van de strijd tegen het water, kun je in het park genieten van attracties en tentoonstellingen, en zeehonden en zeeleeuwen bewonderen.

  1. Klimbos Brabantse Wal, Bergen op Zoom

Voor de echte avonturiers is een bezoek aan Klimbos Brabantse Wal een aanrader. In het klimbos kun je verschillende parcours volgen, die hoog in de bomen zijn uitgezet. Dit uitje is perfect voor actieve kinderen en ouders die van een uitdaging houden.

  1. Zeelandbrug fietstocht

De meivakantie is een geweldige tijd om een fietstocht te maken over de Zeelandbrug. Deze brug biedt een adembenemend uitzicht over de Oosterschelde en is een uitdagende, maar prachtige route voor gezinnen die van fietsen houden.

Zonnige Meidagen: plezier zonder grenzen

Deze meivakantie neemt Juvigo je mee op een reis vol verrassingen, waar avontuur, leren en plezier samenkomen. Voor de taal genieën die dol zijn op woorden, is het taalkamp een ware speeltuin voor je brein. Niet alleen verbeter je je taalvaardigheden, je beleeft ook speelse workshops, maakt vrienden uit alle hoeken van de wereld en laat je meeslepen door nieuwe culturen. Leren blijkt zo toch best leuk te zijn.

Ben je een durfal die geen uitdaging uit de weg gaat? De avonturenkampen brengen je naar ruige bergen en diepe bossen. Klimmen, abseilen en uitdagende hikes dagen je uit om net dat stapje verder te gaan en je grenzen te verleggen. Voor de sportfanaten is er de kans om te trainen als een pro. Van intensieve voetbaltrainingen tot snelle tenniswedstrijden, de sportkampen zorgen ervoor dat je elke dag je skills naar een hoger niveau tilt, allemaal onder de vleugels van ervaren coaches.

Maar er is meer! Je loopt altijd zingend en dansend het huis door, je bent niet stil te krijgen en jouw droom is om een Hollywood ster te worden. Herken jij jezelf hierin? Dan zijn de muziekkampen, musicalkampen of danskampen de perfecte aanraders! Ga een nieuwe uitdaging aan, maak nieuwe vrienden en vooral… heb plezier zonder grenzen!

Musicalkamp tijdens de schoolvakantie in regio Zuid.

Wanneer is de zomervakantie in regio Zuid?

De zomervakantie in regio Zuid begint op 5 juli en loopt tot en met 17 augustus 2025.

Het zonnige zuiden van Nederland

De zomervakantie is het hoogtepunt van het jaar en biedt volop mogelijkheden om te genieten van de lange, warme dagen. In Zuid-Nederland kun je kiezen uit tal van zomerse activiteiten.

  1. Stranddag in Domburg, Zeeland

Een dagje strand in Domburg is in de zomervakantie een absolute aanrader. Domburg is een van de mooiste en oudste badplaatsen van Zeeland, met brede zandstranden en genoeg ruimte voor een ontspannen stranddag met het hele gezin. Vergeet niet om een duik te nemen in de Noordzee!

  1. Toverland, Sevenum

Het attractiepark Toverland is ideaal voor een zomers dagje uit. Het park biedt attracties voor alle leeftijden, van spannende achtbanen tot betoverende kinderattracties. Tijdens de zomervakantie zijn er extra shows en entertainment, wat een bezoek aan Toverland nóg specialer maakt.

  1. Varen op de Maas, Limburg

Geniet van een zomerse dag op het water met een boottocht over de Maas. Vanuit steden zoals Maastricht en Roermond kun je prachtige tochten maken en genieten van de Limburgse natuur vanaf het water. Er zijn diverse routes mogelijk, waaronder boottochten die door de Maasplassen voeren, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland.

Jouw ultieme zomervakantie begint hier!

Kampvuur met marshmallow tijdens schoolvakantie in regio Zuid.

Ben je klaar voor een zomer vol actie, ontdekking en nieuwe vrienden? Bij Juvigo kun je deze zomervakantie alles beleven wat je hartje begeert. Of je nu houdt van sport, avontuur, creativiteit of zelfs reizen naar het buitenland, deze schoolvakantie is jouw speelterrein. Dit wordt een zomer om nooit te vergeten!

Voor de echte natuurliefhebbers begint het avontuur buiten. Denk aan spannende teamuitdagingen en het verkennen van bossen en bergen. Vang je eigen vis of leer alles over diersoorten. Bij deze activiteiten ben jij de leider van je eigen verhaal, waar je leert navigeren, kamperen onder de sterren en misschien zelfs nieuwe vriendschappen smeedt bij het kampvuur.

Ben jij een sportliefhebber in hart en nieren? Voor jou zijn er speciale sportkampen waarmee je heel de zomer in beweging kunt blijven. Ben jij het nieuwe kitesurftalent? Werk samen met prachtige paarden op ruiterkamp, trotseer de stroming tijdens kanokamp of verleg je grenzen op atletiekkamp. Elk kamp brengt actie, teamwork en bovenal plezier.

De zomervakantie is de perfecte tijd om nieuwe ervaringen op te doen. Juvigo zorgt ervoor dat je zomer boordevol energie, plezier en onvergetelijke herinneringen zit. En met zoveel opties, is er altijd iets dat perfect bij jou past. Maak je klaar voor de zomer van je leven!

Al deze schoolvakanties wachten om door jou ervaren te worden!

Je kunt ons bereiken via: (020) 808 00 46 (Ma-Vr, 9-18 uur) of een mail sturen naar vragen@juvigo.nl

5 / 5. Algemeen: 3

Anna

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *