• Menu
  • Menu
Kinderen in de zee tijdens de schoolvakantie in regio Midden.

Wanneer zijn de schoolvakanties in regio Midden?

De schoolvakanties in regio Midden zijn een spannende tijd om even weg te zijn van school en nieuwe avonturen te beleven. Of je nu een kind of tiener bent, er is een overvloed aan vrijetijdsactiviteiten en attracties die wachten om ontdekt te worden. Onderstaand is een samenvatting te vinden van alle schoolvakanties en bijbehorende data in regio Midden.

  • Herfstvakantie: 26 oktober t/m 3 november 2024
  • Kerstvakantie: 21 december 2024 t/m 5 januari 2025
  • Voorjaarsvakantie: 22 februari t/m 2 maart 2025
  • Meivakantie: 26 april t/m 4 mei 2025
  • Zomervakantie: 19 juli t/m 31 augustus 2025

Onvergetelijke kampen voor jouw schoolvakantie in regio Midden

Als je met je gezin reist, zijn uitstapjes naar de vele kindvriendelijke attracties in regio Midden een must. Hier vind je een aantal van de beste plekken om plezier te hebben met je kinderen.

Daguitstapjes naar steden in regio Midden

Regio Midden in Nederland biedt een rijke variëteit aan steden die ideaal zijn voor een dagje uit. Bezoek het historische Utrecht en beklim de beroemde Domtoren voor een prachtig uitzicht, of maak een rondvaart door de sfeervolle grachten. In Amersfoort kun je de middeleeuwse stadspoorten en het indrukwekkende Dierenpark verkennen. 

Voor een culturele dag is Leiden perfect, met het interactieve Naturalis Biodiversity Center en het historische centrum. Den Haag biedt zowel politiek als plezier, van een bezoek aan het Binnenhof tot een dag vol vermaak in Madurodam. Of je nu kiest voor geschiedenis in Delft, kunst in Rotterdam of een authentieke kaaservaring in Gouda, regio Midden heeft voor ieder wat wils tijdens een ontspannen en gevarieerde dagtrip.

De schoonheid van de kust tijdens de schoolvakanties

Nederland heeft het geluk om aan de Noordzee te grenzen. Dit levert namelijk prachtige stranden op. Geniet van een ontspannende fietstocht of maak een strandrit te paard, als fietsen niks voor jou is. Een andere perfecte vakantiedag kun je spenderen in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Dit natuurgebied, gelegen bij Haarlem, biedt duinen, bossen en meren. Er zijn ook wilde dieren te spotten, zoals Schotse hooglanders en herten. Dieren spotten kun je natuurlijk ook in het water doen. Maak een boottocht op de Waddenzee of de Noordzee om zeehonden in hun natuurlijke habitat te zien. Rondom Texel worden vaak zeehondentochten georganiseerd, wat een leuk avontuur voor jong en oud is.

Wanneer is de herfstvakantie in regio Midden?

De herfstvakantie in regio Midden begint op 26 oktober en loopt tot en met 3 november 2024.

Ontdek de pracht van de herfst in regio Midden

De herfstvakantie is de perfecte tijd om van de kleurrijke natuur te genieten. In regio Midden zijn er tal van buitenactiviteiten om de frisse herfstlucht op te snuiven.

  1. Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is in de herfst op zijn mooist. Maak een wandeling of fietstocht door de bossen en bewonder de prachtige herfstkleuren. Er zijn ook verschillende speurtochten voor kinderen, zodat het hele gezin actief kan genieten van de natuur.

  1. Dierenpark Amersfoort

Een bezoek aan Dierenpark Amersfoort is altijd een goed idee in de herfstvakantie. Naast de indrukwekkende dieren, kunnen kinderen klauteren over de Klim Alles-route en de nieuwe speurneuswandeling volgen, waarbij ze meer leren over de dieren in het park.

  1. Landgoed Clingendael, Den Haag

Breng een bezoek aan de prachtige tuinen van Landgoed Clingendael in Den Haag. De Japanse tuin, die slechts enkele weken per jaar geopend is, is in de herfst bijzonder sfeervol. Het landgoed zelf biedt volop ruimte voor een herfstwandeling en picknick.

Herinneringen zo kleurrijk als de vallende bladeren

In de herfstvakantie neemt Juvigo je mee op een avontuur vol kleuren, frisse lucht en onvergetelijke momenten! Droom weg op de Friese meren tijdens het zeilkamp in Friesland, waar de wind je zeilen vult en elke dag een nieuwe ontdekking brengt​. Of stap in een compleet andere wereld tijdens het Actief Engels Taalkamp in Noord-Brabant, waar je Engels leert terwijl je meespeelt in theaterstukken en spannende spelletjes doet​.

Ben je meer een dierenvriend? Duik dan in de wereld van het pony- en boerderijkamp, waar je niet alleen paarden borstelt, maar ook het echte boerderijleven ervaart​. Voor de voetbalfans is er het voetbalkamp, waar je je skills verbetert en deel uitmaakt van een team vol enthousiaste jonge spelers. De herfst bij Juvigo betekent nieuwe avonturen, nieuwe vrienden en herinneringen die net zo kleurrijk zijn als de vallende bladeren.

Oranje bladeren in bos in regio Midden tijdens de schoolvakantie.

Wanneer is de kerstvakantie in regio Midden?

De kerstvakantie in regio Midden begint op 21 december 2024 en loopt tot en met 5 januari 2025.

Kerstvakantie – Winterse gezelligheid in regio Midden

Tijdens de kerstvakantie staat regio Midden in het teken van winterse sferen. Of je nu van schaatsen houdt, de feestelijke lichtjes wilt bewonderen of een cultureel uitstapje zoekt, er is genoeg te doen!

  1. Schaatsen op de Vechtsebanen, Utrecht

Schaatsliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de Vechtsebanen in Utrecht. Dit overdekte schaatscomplex biedt ruimte aan zowel beginnende als gevorderde schaatsers. Tijdens de kerstvakantie kun je hier samen met familie en vrienden genieten van een sportieve dag op het ijs.

  1. Winter in het Openluchtmuseum, Arnhem

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem komt helemaal tot leven in de winter. Wanneer de schoolvakantie begint, transformeert het museum in een winterwonderland, compleet met een schaatsbaan en ouderwetse winterspelen. Een leuke en leerzame dag voor het hele gezin.

  1. Kerstcircus in Den Haag

Tijdens de kerstvakantie is het beroemde kerstcircus een aanrader. Dit spectaculaire evenement trekt jaarlijks vele bezoekers en biedt een magische show met acrobaten, clowns en dieren. Een perfecte winteractiviteit voor jong en oud.

Een kerstvakantie om te koesteren

Jongeren op survivalkamp in regio Midden tijdens de schoolvakantie.

In de kerstvakantie biedt Juvigo in de regio Midden een magische mix van winterse avonturen en hartverwarmende ervaringen. Of je nu droomt van sneeuw, spel, of even ontsnappen aan de drukte van de feestdagen, er is voor iedereen iets bijzonders te beleven. Ga bijvoorbeeld op het Ponykamp in Overijssel, waar je samen met paarden en pony’s winterse ritten maakt en geniet van de rust van de natuur​. Of kies voor het stoere game– en avonturenkamp in Noord-Brabant, waar de kerst gevuld wordt met spannende uitdagingen en hilarische spellen​.

Voor de echte sneeuwliefhebbers is er het winterkamp, waar je kunt schaatsen, sleeën, en misschien zelfs een sneeuwballengevecht houdt. Dit kamp draait helemaal om gezelligheid, avontuur en nieuwe vrienden maken​. En voor wie graag wat verder van huis gaat, zijn er internationale kerstkampen naar zonnige bestemmingen, zoals Spanje en Frankrijk, waar je de winter even kunt ontvluchten en toch volop kunt genieten van de feestelijke sfeer​.

Deze kerstvakantie met Juvigo wordt een tijd om te koesteren, vol nieuwe ontdekkingen en knusse momenten, in een magisch winterlandschap!

Wanneer is de voorjaarsvakantie in regio Midden?

De voorjaarsvakantie in regio Midden begint op 22 februari en loopt tot en met 2 maart 2025.

Lente in de lucht in regio Midden

De voorjaarsvakantie is het moment om de eerste tekenen van de lente te ontdekken. In regio Midden zijn er tal van buitenactiviteiten en gezinsuitjes die perfect passen bij dit seizoen.

  1. Keukenhof, Lisse

De Keukenhof is dé plek om het begin van de lente te vieren. Wanneer de voorjaarsvakantie begint, openen de tuinen hun poorten en staan miljoenen bloembollen in bloei. Kinderen kunnen een speurtocht doen door de kleurrijke bloemenvelden, en er is ook een speeltuin en kinderboerderij.

  1. Speeltuin de Linnaeushof, Bennebroek

In de voorjaarsvakantie begint het buitenseizoen in speeltuin de Linnaeushof, de grootste speeltuin van Europa. Met meer dan 350 speeltoestellen en attracties is er voor ieder kind iets leuks te doen. Een perfecte dag voor gezinnen met jonge kinderen.

  1. Avonturenboerderij Molenwaard, Groot-Ammers

Bezoek Avonturenboerderij Molenwaard, waar kinderen op een speelse manier alles leren over het leven op de boerderij. Tijdens de voorjaarsvakantie worden er speciale lenteactiviteiten georganiseerd, zoals lammetjes knuffelen en zaadjes planten.

Tijd om weer naar buiten te gaan

In de voorjaarsvakantie biedt Juvigo in de regio Midden een levendig palet van avonturen die de frisse lente tot leven brengen. Voor wie houdt van snelheid en uitdaging, is er een breed aanbod aan bijvoorbeeld skatekampen. Hier kun je jouw skateskills verbeteren, maar ook genieten van andere avontuurlijke activiteiten zoals een touwenparcours.

Ben je liever in de natuur? Je bent van harte welkom op een van de boerderijen die een prachtig boerderijkamp organiseren. Hier kun je genieten van de lente met paarden, boerderijbeesten en de frisse buitenlucht​. De jongerenkampen van Juvigo bieden daarnaast een fijne balans tussen sport, creativiteit en nieuwe vriendschappen, perfect als je staat te popelen om iets nieuws willen ontdekken​.

Skateboarden tijdens de schoolvakanties van regio Midden.

Of je nu de natuur wilt verkennen, wilt skaten door uitdagende parcours of nieuwe vrienden wilt maken, de voorjaarsvakantie met Juvigo zorgt voor een week vol actie en plezier.

Wanneer is de meivakantie in regio Midden?

De meivakantie in regio Midden begint op 26 april en loopt tot en met 4 mei 2025.

Actieve avonturen in regio Midden

De meivakantie is een geweldige tijd om naar buiten te gaan en van de frisse lente te genieten. Regio Midden biedt tal van mogelijkheden voor actieve gezinsuitjes en avonturen in de natuur.

  1. Kanoën op de Kromme Rijn, Utrecht

Voor een actieve dag in de natuur kun je kanoën op de Kromme Rijn. Wanneer de schoolvakantie begint, is het water rustig en kun je genieten van de bloeiende natuur langs de oevers. Dit is een perfect uitje voor gezinnen die van sportieve activiteiten houden.

  1. Pyramide van Austerlitz, Woudenberg

De Pyramide van Austerlitz is een unieke bezienswaardigheid midden op de Utrechtse Heuvelrug. Je kunt de pyramide beklimmen voor een prachtig uitzicht over de bossen. Naast de pyramide is er ook een attractiepark met draaimolens, trampolines en botsauto’s, ideaal voor een familiedagje uit.

  1. Bezoek aan de molens van Kinderdijk

Wanneer de meivakantie begint, is een bezoek aan de beroemde molens van Kinderdijk een must. Ontdek de geschiedenis van deze molens en hoe ze het Nederlandse landschap hebben gevormd. Kinderen kunnen deelnemen aan leuke educatieve activiteiten, zoals het bouwen van een eigen molen.

Avontuur, leren en plezier

Klimmen op avonturenkamp tijdens de schoolvakantie in regio Midden.

In de meivakantie opent Juvigo de deuren naar een wereld vol avontuur, leerzame momenten en sportieve uitdagingen. Voor de taalfanaten is een taalkamp dé plek om je taalvaardigheden bij te spijkeren. Hier draait het niet alleen om leren: je duikt ook in speelse workshops, maakt nieuwe vrienden en ontdekt verschillende culturen​.

Ben je een echte avonturier? De avonturenkampen brengen je naar ruige natuur, waar je klimt, abseilt en door bossen trekt terwijl je je grenzen verlegt​. Voor de sportliefhebbers zijn de sportkampen de ultieme kans om in de voetsporen van je idolen te treden. Denk aan intensieve voetbaltrainingen, tennissessies en meer, allemaal onder leiding van ervaren trainers​.

Ook voor jongere avonturiers heeft Juvigo iets bijzonders: creatieve kampen waar fantasie de vrije loop krijgt. Van knutselworkshops tot schilderen, iedereen kan een eigen meesterwerk maken​. Leren, bewegen en creëren zijn allemaal mogelijk. De meivakantie met Juvigo zit boordevol energie en plezier!

Wanneer is de zomervakantie in regio Midden?

De zomervakantie in regio Midden begint op 19 juli en loopt tot en met 31 augustus 2025.

Zonnige dagen in regio Midden

De zomervakantie is de perfecte tijd om de lange dagen te vullen met zonnige buitenactiviteiten. In regio Midden zijn er volop mogelijkheden om met het gezin te genieten van de zomerzon.

  1. Duinrell, Wassenaar

Duinrell is een populaire bestemming in de zomer, met zijn attractiepark en het tropische Tikibad. Of je nu wilt genieten van achtbanen, waterglijbanen of de natuur in het omliggende duingebied, Duinrell heeft voor iedereen wat te bieden.

  1. Stranddag in Scheveningen

Een zomervakantie is niet compleet zonder een dagje strand. Scheveningen is dé plek voor een dag vol zon, zee en strandplezier. Wanneer de schoolvakantie begint, is dit de ideale plek om te ontspannen of actief te zijn met watersporten, zoals surfen of suppen.

  1. Rondvaart door de grachten van Utrecht

Ontdek Utrecht vanuit een ander perspectief tijdens een rondvaart door de historische grachten. In de zomermaanden is dit een heerlijke manier om de stad te verkennen. Combineer de rondvaart met een bezoek aan de Domtoren of een gezellige picknick langs het water.

Een zomer vol golven en wildernis

In de zomervakantie bij Juvigo draait alles om avontuur, nieuwe uitdagingen en vooral heel veel plezier. Voor echte waaghalzen zijn er verschillende typen zomerkampen, waar je door ongerepte natuur raast en jezelf op de proef stelt met survivaltochten en team-uitdagingen. Dit is de plek waar jij de leider van je eigen avontuur bent​.

Kinderen in de zee tijdens de schoolvakantie in regio Midden.

Voor wie liever het water opzoekt, is een watersportkamp natuurlijk een perfecte optie. Leer de kunst van surfen of zeilen, terwijl de zon op je huid brandt en je de golven trotseert​. De wind in je haren en het zout op je lippen maken dit kamp tot dé ultieme zomer ervaring. Vergeet de zonnebrand niet! Wil je het nog een stapje interessanter maken? Wat dacht je dan van een groepsreis of jongerenreis? Je kunt de zee natuurlijk ook opzoeken in bijvoorbeeld Malta of wat dacht je van Italië? Er is in ieder geval zeker genoeg te kiezen.

Ben jij meer een daredevil op wielen? Ga dan voor een longboardkamp, waar je met snelheid en stijl nieuwe tricks leert en jezelf uitdaagt om nog verder te gaan​. Of je nu de golven bedwingt, de bossen verkent of over het water glijdt, Juvigo maakt van jouw zomer een adembenemende reis vol onvergetelijke momenten en nieuwe vrienden!

Al deze schoolvakanties wachten om door jou ervaren te worden!


Je kunt ons bereiken via: (020) 808 00 46 (Ma-Vr, 9-18 uur) of een mail sturen naar vragen@juvigo.nl

5 / 5. Algemeen: 1

Anna

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *