• Menu
  • Menu

In het interview met Björn Viergutz (CEO) over de waarde van een partnerschap met Juvigo

Björn Viergutz is CEO en oprichter van hét succesvolle boekingsplatform Juvigo. Met kampen over heel Europa verovert Juvigo de markt en streeft ernaar om de beste kampen te bieden aan kinderen en jongeren. 

Hieronder leest u meer over de waarde van een partnerschap met Juvigo en de unieke strategieën die leiden tot een groot succes voor onze partners. 

Kun je jezelf en Juvigo voorstellen? 

Hallo! Mijn naam is Björn Viergutz en ik ben CEO van het boekingsplafom Juvigo. Ik heb Juvigo in 2015 opgericht en het is intussen uitgegroeid tot Europa’s grootste platform voor begeleide zomerkampen, jongerenreizen en taalvakanties en biedt aanbiedingen voor kinderen en jongeren tussen 6 en 21 jaar van gerenommeerde organisaties. 

Hoe ben je op het idee gekomen om dit bedrijfsmodel te starten? 

Dankzij mijn jarenlange passie voor zomerkampen en ervaring als kampbegeleider, ontdekte ik dat het voor ouders en kinderen erg moeilijk was om een betrouwbaar en kwalitatief goed kamp te vinden. Ik studeerde destijds Economie en gedurende mijn studie heb ik Juvigo opgericht om dit proces makkelijker te maken. Omdat wij alleen met betrouwbare organisaties werken, zijn de beste en meest kwalitatieve kampen nu in één oogopslag te vinden op alle Juvigo platforms! 

Wat is de toegevoegde waarde voor partners van Juvigo?

Er is voor beide partijen zeker een grote waarde. Juvigo is namelijk het grootste en sterkste boekingsplatform voor zomerkampen, jongerenreizen en taalvakanties. Voor partners is dit waardevol omdat ze niet alleen meer boekingen via ons zullen genereren maar ook een grotere online zichtbaarheid creëren. 
Ook zijn wij een internationaal bedrijf, dus de kampen van onze partners kunnen ook in meerdere landen aangeboden worden. Wij hebben veel partners  die ervoor kiezen om zowel op ons Nederlandse als ons Belgische platform hun kampen te adverteren. Soms wordt er zelfs uitgebreid naar Duitsland, Spanje, Frankrijk, Portugal en Italië.  Bovendien hecht ons hele team veel waarde aan de feedback die wij ontvangen van klanten en dit delen wij ook altijd met de organisaties. Zo hebben partners altijd de mogelijkheid om hun kampen en reizen nog beter aan de wensen van klanten aan te laten sluiten.

Hoe weet je welke partners geschikt zijn? 

Voordat wij een potentiële partner benaderen wordt er eigenlijk eerst altijd kritisch gekeken naar de organisatie. Door mijn jarenlange ervaring in deze industrie weten mijn team en ik precies wanneer wij een potentiële partner zien in een organisatie. Wij kijken dan eerst voornamelijk naar het aanbod, locaties en het programma voordat we ze benaderen. 

Door mijn gesprekken met partners uit Nederland en België heb ik ontdekt dat ze dezelfde waarde voor kwaliteit delen als ik. Dit maakt het samenwerken met deze partners nog aangenamer omdat wij waardevolle ideeën kunnen uitwisselen om onze strategieën te verbeteren. 

Wat is jouw criteria voor organisaties om mee samen te werken?

Mijn criteria zijn vooral gebaseerd op de kwalificaties van de begeleiders, veiligheid, hygiëne, catering en kwaliteit. Ook bekijken wij uitgebreid de reviews en ervaringen van klanten die naar de kampen zijn geweest om een realistisch beeld te creëren. Op basis van deze reviews kunnen wij ook achterhalen hoe het kamp verloopt, of de informatie op de website overeenkomt met de realiteit en of het totale plaatje past bij Juvigo. Dit is een extra stap die wij graag willen nemen om ervoor te zorgen dat wij onze klanten alleen de beste kwaliteit kunnen bieden. 

Zodra organisaties dit op orde hebben en we ervan overtuigd zijn dat ze waardevolle kampen bieden, zien wij dat natuurlijk ook als een mooie kans om deze kampen extra onder de aandacht te brengen op onze platformen. 

Wat biedt Juvigo precies aan partners? 

Wij bieden partners veel voordelen! Naast het uitgebreide advies en de waardevolle feedback die we geven, wordt de klantenservice verzorgd door ons ervaren en enthousiaste team. Ook plaatsen wij een unieke advertentie op onze content geoptimaliseerde website, zodat klanten de kampen gemakkelijker kunnen vinden. Natuurlijk hebben we de afgelopen jaren ook een groot klantenbestand opgebouwd aan wie we de kampen van onze partners graag aanbevelen. 

Focussen jullie enkel op aanbieders van zomerkampen? 

Nee, wij focussen niet enkel op aanbieders van zomerkampen, wij vinden het juist belangrijk om in elk seizoen vakantiekampen te kunnen bieden die passen bij de wensen en behoeftes van kinderen. Op deze manier kunnen wij ook meerdere kampen aanbieden zodat er voor iedereen iets passends tussen zit! 

Kunnen partners ook internationaal uitbreiden op jullie platforms? 

Zeker! Zoals eerder benoemd gebeurt het vaak dat organisaties de optie krijgen om op het Nederlandse of Belgische platform te staan van Juvigo. Maar natuurlijk hebben ze dus ook de mogelijkheid om op onze Duitse, Franse, Spaanse, Portugese of zelfs Italiaanse platformen te staan. Hierdoor kunnen onze partners nog meer waarde halen uit een samenwerking met ons. 

Hoe gaat Juvigo om met de grote hoeveelheid partners?

Gelukkig hebben wij een uitstekend team dat zorgt voor een efficiënt beleid! Hierdoor wordt in iedere afdeling alles zorgvuldig overzien. Er zit in ieder team een product manager die ervoor zorgt dat de communicatie tussen ons en de partners vlot verloopt. Ook zijn er content specialisten aanwezig die ervoor zorgen dat onze website geoptimaliseerd is zodat wij goed vindbaar blijven in de zoekmachines. Tot slot, hebben wij natuurlijk ook ervaren en enthousiaste klantenservice medewerkers die voor alle klanten klaarstaan met hun vragen over misschien wel uw kampen! 

Hoe gaat de communicatie tussen Juvigo, partners en de klanten? 

De communicatie verloopt heel vlot dankzij onze effectieve aanpak. Wij zorgen ervoor dat er voor elke organisatie FAQs worden opgesteld, zodat wij de meest voorkomende vragen van klanten direct kunnen beantwoorden. We doen dit om de noodzaak om contact op te nemen met de partners te minimaliseren. Als we bepaalde antwoorden niet weten, benaderen we uiteraard de betreffende partner om de klant zo goed mogelijk te kunnen adviseren.

Kom je veel in contact met partners? 

Ik kom regelmatig op bezoek bij onze  partners. Hierdoor heb ik al veel mooie plekken ontdekt in Nederland en België. Mijn favoriete regio in Nederland is Zuid-Holland, omdat ik een grote fan ben van watersport. Hier heb ik ook partners bezocht en veel watersportactiviteiten gedaan om onze partners ook beter te leren kennen. Dit vind ik waardevol voor het verloop van onze samenwerking. Ook heb ik natuurlijk in België veel mooie plekken kunnen bewonderen, mijn favoriete streek  is de Ardennen! Hier bieden wij ook veel kampen aan. Ik vind het één van de vele voordelen van mijn werk dat ik partners kan bezoeken,of ze nu aan de kust of midden in de stad gevestigd zijn. Het leidt allebei tot de beste ervaringen en herinneringen.  

Wat ik ook zeer waardeer aan het contact met partners in Nederland en België, is dat ze eenvoudig en praktisch zijn om mee samen te werken. Ook staan ze altijd bereid zijn om hun mening en ideeën te delen. Hier luister ik graag naar want wij willen deze feedback altijd gebruiken om onze bedrijfsmodellen te blijven verbeteren voor het belang van onze partners en klanten. 

Heeft Juvigo ook een keurmerk? 

Ja! Wij zijn trotse keurmerkhouders van Steunpunt Kindervakanties. Zij waarborgen de kennis, kwaliteit en veiligheid van kamp organisaties en dragen bij aan het vakantieplezier van kinderen. Ik ben hier vooral betrokken bij de processen en meetings waar ik onder andere een presentatie heb gegeven over de internationale kansen die Juvigo biedt aan kinderen maar ook aan partners.

Wat zijn jouw dagelijkse werkzaamheden? 

Mijn taken zijn zeer gevarieerd! Ik heb veel meetings waar ik mijn collega’s ondersteun met de dagelijkse werkzaamheden. 

Hiernaast ben ik vooral bezig met het ontwikkelen van  strategieën over hoe we de beste service kunnen leveren aan onze partners en klanten. Ondanks de sterke groei en toenemende internationalisering moeten we altijd vasthouden aan deze waardeproposities, want die vormen de basis van ons businessmodel.

Nog een laatste woord voor onze lezers? 

Ik hoop dat we in de toekomst nog meer waardevolle partnerschappen tot stand kunnen brengen om kinderen veilige, kwalitatieve én natuurlijk leuke kampen aan te bieden. 


Bij Juvigo zijn de mogelijkheden oneindig! Op onze partnerpagina vindt u een overzicht van alle partners waarmee wij samenwerken. Hier kunt u ook desbetreffende informatie vinden over de verschillende organisaties. 

Als u geïnteresseerd bent of vragen heeft over een samenwerking met Juvigo kunt u een e-mail sturen naar partner@juvigo.nl.