• Menu
  • Menu

Dit zijn de beste bestemmingen voor een wintersportvakantie! 

Wil jij komende winter graag op wintersportvakantie? Dat is heel begrijpelijk. Niets is lekkerder dan de winter besteden tussen de bergen en de pistes, waar je actief bezig bent, om vervolgens de dag af te sluiten in de Aprés Ski. Er zijn een heleboel leuke landen waar het mogelijk is om te wintersporten. Ieder land heeft zo zijn eigen charmes. Maar wat zijn nu precies de beste bestemmingen voor een wintersportvakantie? Je leest het in dit artikel!  

Frankrijk

In geen enkel Alpenland vind je zoveel hooggelegen, sneeuwzekere en uitgestrekte skigebieden. Frankrijk is vooral een paradijs voor sportieve skiërs en snowboarders, met enorme skigebieden die een breed aanbod aan pistes bieden! Je kunt hier dus zeker aan je trekken komen als je op zoek bent naar een ski-land waar je lang en veel tijd door kunt brengen. Er is geen enkel ander land waar zoveel aaneengesloten skigebied te vinden is.Er zijn dus gebieden met eenvoudigere pistes voor beginners, maar ook hele uitdagende pistes waar je wat ervaring voor moet hebben voor het afdalen.

Lees dit artikel voor de beste bestemmingen voor jouw wintersportvakantie

In Frankrijk is er ook een enorm hoogteverschil. Je kunt bijvoorbeeld zomaar 2000 meter afdalen zonder een lift te nemen. 

In Frankrijk zijn er een heleboel hooggelegen gebieden te vinden, en dit betekent veel sneeuwzekerheid! Niks is zo vervelend als weinig of slechte sneeuw hebben als je op wintersportvakantie bent. Deze betrouwbaarheid zorgt ervoor dat je lang van de sneeuw kunt genieten, tot ver in het voorjaar. Dit is een belangrijke factor voor skiërs die niet willen riskeren dat ze tijdens hun wintersportvakantie met minder sneeuw moeten skiën. 

Daarbij is Frankrijk ook nog eens een heel zonnig land om op wintersport te gaan. In sommige ski-gebieden in Frankrijk schijnt de zon wel 300 dagen per jaar! Zorg dus dat je genoeg zonnebrand meeneemt als je op wintersportvakantie gaat naar Frankrijk! Er zijn dus een heleboel redenen waarom Frankrijk een goede bestemming als jij van plan bent om op wintersportvakantie te gaan deze winter! 

Oostenrijk

je kunt hier goed op wintersportvakantie als je een leuke bestemming zoekt

Oostenrijk is een echt wintersportland. Veel mensen komen hier jaarlijks om de pistes te trotseren. Per jaar komen ongeveer 1,2 miljoen Nederlanders naar Oostenrijk! En dat is natuurlijk niet voor niets. Veel mensen houden van de gezelligheid van het land tijdens de wintersport. Dit komt omdat de inwoners van Oostenrijk heel trots zijn op de wintersport cultuur. Oostenrijkers zijn ontzettend gastvrij en vriendelijk. Dit zorgt ervoor dat er een hele gezellige sfeer hangt. De gebieden zijn in Oostenrijk wat kleinschaliger dan sommige gebieden in Frankrijk. Dit draagt ook bij aan de gezelligheid in de hotels, pistes en tijdens de après-ski. Over deze après-ski gesproken; dit is uniek voor het land. Voor veel mensen is de après-ski een groot deel van de wintersportvakantie.

Een ander voordeel aan Oostenrijk is dat er veel kindvriendelijke gebieden zijn. Je kunt dus van kinds af aan goed leren skiën in Oostenrijk! De Oostenrijkse keuken biedt een schat aan regionale delicatessen. Wanneer je aan deze keuken denkt, komt de Wiener Schnitzel waarschijnlijk meteen in je op, maar dat is slechts één van de vele typisch Oostenrijkse gerechten. Deze keuken is bijzonder divers, met elke regio die zijn eigen unieke kaas- en worstspecialiteiten heeft. Dit kun je allemaal ontdekken tijdens de wintersportvakantie! In Oostenrijk ontdek je zowel uitgestrekte skigebieden met honderden kilometers aan pistes als charmante bergdorpjes met kleinere skigebieden. Terwijl de dorpen en accommodaties hun traditionele uitstraling behouden, wordt er in de skigebieden flink geïnvesteerd in moderne liften. Wat Oostenrijk echt bijzonder maakt, is de mogelijkheid om sfeervol tussen de bomen te skiën.

Italië

Zeker, de Alpen zijn in elk land prachtig, maar het uitzicht in Italië heeft een unieke magie. Het berglandschap is anders dan in andere wintersportlanden, wat het een bijzondere charme geeft. Hierdoor voelt het echt net iets mooier aan. Er zijn hier prachtige bergketens waar je dus een heleboel insta-waardige foto’s kunt maken! Daarbij houdt iedereen wel van de Italiaanse keuken; hoe fijn is het dat je die kunt combineren met wintersporten als je op wintersportvakantie gaat naar Italië?

Italie is een goede bestemming voor een wintersportvakantie

Geniet van de lekkerste pizza en pasta nadat je de pistes hebt getrotseerd. Het liefst wil je dan wel op pistes sporten die goed onderhouden zijn, en dan ben je in Italië aan het goede adres! De Italianen zijn namelijk uitmuntend in het prepareren van pistes. Nergens in Europa vind je zulke strakke en gladde afdalingen als in de Italiaanse Alpen. Dit betekent dat je vroeg je bed uit moet om als eerste de sporen te zetten op deze perfect geprepareerde pistes! Daarbij staat Italië er ook bekend om dat het er vaak lekker zonnig is. Ook in dit land zijn er bepaalde gebieden waar de zon wel 300 dagen per jaar schijnt. Ook hier is het dus belangrijk om genoeg zonnebrand mee te nemen, want voor je het door hebt verbrand je misschien tijdens je wintersportvakantie!

Slovenië

Dit is een mooie bestemming voor een wintersportvakantie

Skivakantie in Slovenië biedt een aantrekkelijke combinatie van voordelen die het tot een unieke bestemming maken voor wintersportliefhebbers. Een ander groot pluspunt van Slovenië is de rust op de pistes. Het land is nog niet zo bekend onder het grote wintersport publiek, wat betekent dat je kunt skiën op minder drukke afdalingen dan in populaire bestemmingen zoals Oostenrijk of Duitsland. Dit creëert een ontspannen sfeer, ideaal voor zowel beginners als gevorderden.

Wat Slovenië ook bijzonder maakt, is de aanwezigheid van de Julische Alpen, een prachtige bergketen die zijn naam ontleent aan Julius Caesar. Deze unieke Alpen zijn perfect voor skiërs die op zoek zijn naar een bijzondere omgeving. Je kunt hier niet alleen genieten van de mooie uitzichten, maar ook van de unieke Alpensfeer die het landschap uitstraalt. Wat betreft sneeuwzekerheid zit je in Slovenië ook goed. Van december tot en met februari kun je rekenen op een hoge sneeuwzekerheid, en er zijn moderne sneeuwmachines aanwezig om ervoor te zorgen dat de pistes altijd in goede staat verkeren. Dit betekent dat je zelden zonder sneeuw zit en optimaal kunt genieten van je wintersportvakantie. Je denkt dus misschien niet gelijk aan Slovenië als bestemming voor je wintersportvakantie, maar er zijn genoeg redenen om het wel te doen!

Zwitserland

De wintersport in Zwitserland wordt erkend als een veelzijdig skibestemming en is een sterke concurrent van naburige landen zoals Frankrijk en Oostenrijk. Met zijn adembenemende landschappen en hoogwaardige faciliteiten biedt Zwitserland skiërs en snowboarders een unieke ervaring. Zwitserland herbergt maar liefst 48 bergtoppen die hoger zijn dan 4.000 meter, en deze indrukwekkende reuzen maken ongetwijfeld indruk. De meest iconische toppen zijn de Jungfrau en de Matterhorn, die elk een prachtig decor vormen voor wintersport. Skiën in zo’n adembenemend landschap is een ervaring die zijn weerga niet kent. Eenvoudigweg de mooiste omgeving om te skiën. Zwitserland telt meer dan 200 plekken waar je wintersport kunt beoefenen, en overal vind je uitstekende voorzieningen. Of je nu op zoek bent naar een gezellige, knusse sfeer of een luxe en mondaine ervaring, het land heeft voor elk wat wils.

wintersport vakantie kan goed op deze bestemming

Deze diversiteit maakt Zwitserland tot een aantrekkelijke bestemming voor iedereen die een bestemming zoekt . De inwoners van Zwitserland weten als geen ander hoe ze ontspanning kunnen combineren met wintersport. Bovendien zijn veel skigebieden in het land bijzonder sneeuwzeker, dankzij de talloze hoge bergen die het landschap sieren. Dit betekent dat een prachtig uitzicht altijd inbegrepen is bij je wintersportervaring.

Conclusie

Er zijn een heleboel geweldige bestemmingen voor een leuke wintersportbestemming! Je boekt een leuke wintersportvakantie bij ons op de website.

5 / 5. Algemeen: 1

Suus

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *