• Menu
  • Menu
talen om te leren tijdens je vakantie!

5 talen om te leren tijdens je vakantie!

Een nieuwe taal leren is heel leuk en nuttig. Twijfel je nog welke taal je wilt leren? Lees dan even dit artikel en beslis met welke taal jij je brein gaat trainen deze vakantie!

Spaans

Spaans is de tweede taal op de wereld in de term van moeder sprekers met meer dan 400 miljoen sprekers. Er zijn meer mensen die Spaans als moedertaal hebben dan Engels! Het is de meest gesproken taal op de wereld, op Chinees en Engels na. Als je deze taal dus leert te spreken, gaat er een wereld voor je open. Je kunt met heel erg veel mensen communiceren. Je kunt mensen begrijpen en nieuwe dingen leren die je eerst niet kon. Bedenk maar eens hoeveel films, muziek en boeken er in het Spaans zijn die je nooit had kunnen begrijpen als je deze taal niet spreekt! Wil je 5 redenen weten waarom het nuttig is om Spaans te leren? Lees dan even dit artikel.

Spaans is een goede taal om te leren tijdens je vakantie

Spaans wordt niet alleen in Spanje gesproken, maar er zijn wel 21 talen waar Spaans de officiële taal van is! Je kunt dus niet alleen wegwijs worden in Spanje, maar ook in Zuid-Amerika zijn heel veel landen waar je je verstaanbaar kunt maken in het Spaans. Denk aan landen als Spanje, Mexico, Colombia, Argentinië, Peru, Venezuela, Chili en Ecuador. 

Daarbij is Spaans een taal dat echt in de groei zit! ! Geschat wordt dat in het jaar 2030 7,5% van de wereldbevolking Spaans zal verstaan (ongeveer 535 miljoen mensen) vanwege de groei van de Spaanstalige bevolking in de Verenigde Staten en in Latijns-Amerika. In Europa zal bijna een vijfde van de bevolking Spaans spreken als eerste of tweede taal. Het is dus heel handig om een van deze mensen te zijn, en je verstaanbaar kan maken. Het kan goed zijn voor je toekomst, want het wordt altijd op prijs gesteld als iemand veel talen spreekt. Het kan nét dat ene puntje zijn waardoor jij later je droombaan landt! Je kunt deze taal leren tijdens een taalvakantie Spaans, dit kan in Spanje, maar ook op andere plekken. 

Engels

Engels is een goede taal om te leren tijdens je vakantie

Engels is de taal waar de wereldeconomie op draait. Het is dus een hele belangrijke en nuttige taal om te leren spreken. Vele industrieën gebruiken het ook als eerste communicatietaal. Het wordt niet alleen in Engeland gesproken, maar ook in de Verenigde Staten, Canada en verschillende landen in Afrika. Je kunt dus overal op de wereld wegwijs worden als je Engels spreekt en begrijpt. Omdat Engels op bijna heel de wereld de voertaal is, zijn er dus ook enorm veel films, boeken en muziek die in het Engels zijn. Denk bijvoorbeeld aan het wereldberoemde Hollywood, waar al decennia lang films worden gemaakt in -je raad het al- Engels. Er zal een wereld voor je open gaan als je al deze vormen van entertainment kunt verstaan! Hoe fijn is het als je straks al deze films kunt kijken zonder ondertiteling? 

Daarbij is Engels ook op veel scholen een verplicht vak om te volgen en om examen in te doen. Dit bewijst maar weer dat het onderwijs het Engels ook een belangrijke taal vindt! Hoe fijn is het, dat als je Engels leert in de vakantie, je niet alleen lol hebt in het leren, maar ook een stapje voor hebt als je zo naar school gaat en het vak Engels moet volgen? 

Je kunt Engels leren door een leuk en leerzaam taalkamp. Deze taalreizen gaan naar verschillende locaties in Engeland, maar ook daarbuiten. Zo is er een taalreis naar Malta waar je ook Engels kunt leren! Zo is het leren niet alleen nuttig, maar ook leuk! Je leert ook een nieuw land kennen en zult kunnen kletsen met de locals als je de taal eenmaal onder de knie hebt. Engels leren is een echte investering in je toekomst! 

Duits

Duits is de meest gesproken taal van de Europese Unie. Ongeveer twintig procent van de EU-burgers heeft Duits als moedertaal. Dat is dus één op de vijf EU-burgers. Het is dus zeker de moeite waard om te leren tijdens je vakantie. In veel landen rondom Duitsland is het de officiële taal. Denk bijvoorbeeld aan Oostenrijk. Maar ook in delen van landen waar het niet de officiële taal is, wordt het gesproken. Dit gebeurt bijvoorbeeld in een land als Italië.

Duits is een goede taal om te leren tijdens je vakantie

Duitsland is het buurland van Nederland, maar dat niet alleen; Maar liefst een kwart van al onze buitenlandse handel vindt plaats met Duitsland. Dat maakt onze export naar Duitsland groter dan die naar Groot-Brittannië en Frankrijk bij elkaar! Het is dus zeker de moeite om Duits te leren in je vakantie, niet alleen omdat het leuk is, maar ook omdat het handig is voor jouw carrière later. Misschien denk je er nu nog niet veel aan, maar als je later een baan wilt krijgen die je heel graag wilt, kan Duits spreken heel handig zijn. In veel beroepen speelt de Duitse taal een grote rol. Niet alleen in de grensstreek en ook niet alleen in het toerisme en de horeca. Ook in de logistiek, de zorg, de techniek, de luchtvaart en zelfs in de culturele sector heb je grote voordelen met Duits. Het kan dus absoluut geen kwaad om Duits te leren! 

Je kunt Duits leren door een leuk taalkamp. Dit kun je doen in Duitsland terwijl je dit mooie en diverse land ontdekt. Voor je het weet kun je praten met de locals! Doe dit bijvoorbeeld in de gave en moderne hoofdstad Berlijn!  

Italiaans

Italiaans is een goede taal om te leren tijdens je vakantie

Italiaans is een prachtige taal waarbij mensen veel handgebaren gebruiken. Italiaans is de taal die het dichtst bij het oude Latijn staat. Ongeveer zestig procent van de woorden komt daar rechtstreeks vandaan. Als je Italiaans leert, wordt het ook makkelijker om andere talen te leren, zoals Frans, Spaans, Portugees en Roemeens. Het is dus een perfect opstapje om nog meer andere talen te leren!

Voor je het weet ben je niet te stoppen! Italiaans leren is een geweldig excuus om het Italiaanse menu beter te begrijpen en indruk te maken op je vrienden en familie als je in een restaurant bestelt. Italië staat bekend om zijn heerlijke keuken, met gerechten zoals pizza, pasta, pesto, ragù en gelato. Italiaanse chefs leggen vooral de nadruk op de kwaliteit van de ingrediënten, in plaats van op ingewikkelde bereidingswijzen. 

Kortom, het is zeker de moeite om Italiaans te leren spreken. Ook dit kan je doen door middel van een taalreis Italiaans. Het is natuurlijk extra leuk om dit in Italië te doen, zodat je echt met de locals kan praten. 

Frans

Wereldwijd zijn er ruim 300 miljoen mensen die deze prachtige taal spreken. Veel mensen vinden het een prachtige taal om te horen en zouden het graag spreken. Door de zachte uitspraken klinkt het soms alsof de Fransen zingen! Het is heel mooi om te horen en leuk om te leren. Het staat op nummer 9 als je kijkt naar de meest gesproken talen op de wereld. Het is wordt dus ook door heel veel mensen op de wereld gesproken, en wederom; niet alleen in Frankrijk. Er zijn landen over de hele wereld waar mensen Frans spreken als eerste of tweede taal.

Frans is een goede taal om te leren tijdens je vakantie

Daarbij is Frans de taal van de cultuur. In veel culturele gebieden worden wereldwijd Franse termen gebruikt, zoals in de culinaire sector, de mode, het theater, de beeldende kunsten, de dans en de architectuur. Het is dus enorm goed voor je culturele ontwikkeling als je deze taal spreekt. Je kunt veel meer dingen leren en begrijpen. Wat leerzaam en leuk is! Frankrijk verwelkomt elk jaar meer dan 70 miljoen toeristen en is daarmee het meest bezochte land ter wereld. Als je een beetje Frans spreekt, is het nog leuker om op vakantie te gaan naar Parijs of andere delen van Frankrijk, zoals de mooie Côte d’Azur, de besneeuwde Alpen of de ruige kliffen van Bretagne. 

Je kunt Frans leren door middel van een super leuke taalreis. Je kunt het leren op de mooiste plekjes van Frankrijk. Het is dus leuk en leerzaam, en je leert een nieuw land kennen. 

Conlusie

Er zijn genoeg talen die je kunt leren waarmee je echt vooruit gaat en een echte investering is in de toekomst. Het is heel erg leuk, en het kan je veel voordelen geven in de rest van je leven als je beslist om op taalreis te gaan en een nieuwe taal te leren! 

Je kunt ons bereiken via: (020) 808 00 46 (Ma-Vr, 9-18 uur) of een mail sturen naar vragen@juvigo.nl

5 / 5. Algemeen: 2

Suus

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *