• Menu
  • Menu

Dit zijn 5 redenen om Spaans te leren!

Spaans is een gave en leuke taal om te leren, maar wat zijn nou echt de voordelen ervan? Je leest het in dit artikel!

Reden 1: Het wordt gesproken door heel veel mensen.

Spaans is een taal die gesproken wordt door heel veel mensen. Ongeveer 400 miljoen mensen hebben Spaans als moedertaal. Daarbij wordt het ook nog eens door 60 miljoen mensen als tweede taal gesproken. Als je dus Spaans eenmaal een beetje onder de knie hebt gekregen, kun je met heel veel meer mensen communiceren! Het wordt zelfs door zo veel mensen gesproken, dat het de tweede meest gesproken taal van de wereld is! Het is dus heel nuttig om spaans te leren. Dat kun je doen door een taalreis naar Spanje te boeken bijvoorbeeld. Je leert dan communiceren met mensen in het Spaans. 

Een poort in Spanje als je redenen zoekt om spaans te leren.

Spanje

Je denkt bij Spaans waarschijnlijk gelijk aan Spanje, en dit is ook zeker terecht. Dit mooie en warme land is voor veel mensen de ideale vakantiebestemming door het lekkere weer en de prachtige kustlijn die het land rijk is. Het trekt dan ook jaarlijks miljoenen bezoekers. In 2023 waren er zelfs meer dan 80 miljoen bezoekers die een kijkje kwamen nemen in het land! En dat terwijl het land zelf maar rond de 40 miljoen inwoners heeft! Dit zijn dus 40 miljoen mensen waar je mee kunt praten als je Spaans spreekt! Het ligt op het Iberisch Schiereiland en grenst aan Frankrijk en Portugal. Spanje heeft verschillende regio’s, elk met zijn eigen tradities en gerechten. Dit maakt het land bijzonder interessant om te verkennen. Het is extra leuk om dit te doen terwijl je de lokale taal leert spreken!

Andere landen

Maar niet alleen in Spanje wordt Spaans gesproken, er zijn nog veel meer landen waar mensen deze taal beheersen. In 20 landen is Spaans de officiële taal! Deze landen liggen vooral in Zuid-Amerika. Dit komt vooral door het koloniale verleden waarin Spanje veel van deze landen heeft veroverd en de taal dus heeft meegenomen over de oceaan. Na enkele eeuwen van kolonisatie begonnen deze landen in de 19e eeuw onafhankelijk te worden. Ondanks de onafhankelijkheid bleef de Spaanse taal de dominante taal in de meeste landen. Een aantal landen waar ze Spaans spreken zijn bijvoorbeeld Mexico, Colombia, Argentinië, Peru, Venezuela, Chili, Ecuador, Guatemala, Cuba, en Bolivia. In al deze landen kun je dus wegwijs worden als je de Spaanse taal onder de knie hebt. Elke regio heeft zijn eigen dialecten en accenten, maar de basis is hetzelfde. Dit maakt het leren van Spaans nuttig als je naar Zuid-Amerika reist, omdat je met veel mensen kunt communiceren en de cultuur beter kunt begrijpen.

Reden 2: Het is niet de moeilijkste taal om te leren

Een kerk in Spanje waar je heen kan als je redenen zoekt om spaans te leren.

Spaans is een Latijnse taal, en heeft dus behoorlijk wat andere woorden dan het Nederlands, wat een Germaanse taal is. Desalniettemin heeft Spaans een gemakkelijke werkwoordvervoeging, waardoor veel mensen Spaans ervaren als een redelijk simpele taal om te leren. Natuurlijk moet je toewijding en motivatie hebben om een nieuwe taal te leren, maar het geeft wel extra motivatie om te weten dat veel mensen Spaans niet de moeilijkste taal vinden om te leren. Wil je lekker snel je Spaans opkrikken? Dan kun je een taalcursus Spaans in 1 week doen om al een hoger niveau Spaans te bereiken. 

Reden 3: Het is leuk om te leren en opent de deuren naar andere culturen

Als je hebt besloten om Spaans te gaan leren, kun je al uitkijken naar veel leuke hoogtepunten die je gaat bereiken in je leerproces. Denk bijvoorbeeld aan de eerste keer dat je een film hebt gekeken zonder ondertiteling, of de eerste keer dat je de weg hebt gevraagd in het Spaans aan een local! Dit zijn allemaal mijlpalen, waarna je erg trots op jezelf kunt zijn! Het geeft dus ook een flinke zelfvertrouwen boost om een nieuwe taal te leren. Je moet het maar kunnen!

Daarbij kun je je vast voorstellen dat er, met 400 miljoen wereldwijde sprekers, er een heleboel dingen gemaakt zijn in de Spaanse taal. Denk hierbij aan boeken, films, muziek en verhalen. Dit blijft allemaal verborgen voor de mensen die de taal niet spreken, maar zodra jij Spaans spreekt, zul je merken dat er dus een deur opent naar andere culturen! Spaanse films en muziek zijn populair over de hele wereld.

Een plekje in Spanje een goede reden om spaans te leren

Door de taal te leren, kun je genieten van authentieke ervaringen zonder dat je afhankelijk bent van vertalingen. Niet alleen de Spaanse, maar ook verschillende culturen in Zuid-Amerika waar je eerst nog niets over wist! Spaans leren is dus heel nuttig en leerzaam, en je krijgt er meer cultuurbewustzijn van. Taal en cultuur zijn met elkaar verbonden. Als je een taal leert, begrijp je beter hoe andere mensen denken en leven. Dit helpt je om meer empathie te hebben en om breder na te denken over de wereld om je heen. Dat is een leuk en nuttig voordeel van Spaans leren die je de rest van je leven bij je kunt dragen! 

Reden 4: Het is handig 

de lucht in spanje als je een reden zoekt om spaans te leren

Een ander simpel, maar motiverend voordeel van een vreemde taal spreken is dat het gewoon heel erg handig is. Je kunt dingen begrijpen waar je normaal google translate voor had moeten gebruiken, en je kunt mensen helpen die hulp nodig hebben maar zich alleen in het Spaans verstaanbaar kunnen maken. Als je met je familie op vakantie bent in een Spaanssprekend land, ben jij degene die de weg kan vragen en de menukaart kan vertalen.

Je kunt vragen stellen, lokale gerechten bestellen en meer leren over de cultuur. Mensen waarderen het vaak als je hun taal probeert te spreken, wat leidt tot mooie ontmoetingen en herinneringen. Daarnaast zijn er steeds meer Spaanstalige gemeenschappen in andere landen, zoals de Verenigde Staten en Nederland. Als je Spaans spreekt, kun je beter contact maken met mensen in je omgeving. Dit kan leiden tot nieuwe vriendschappen en leuke sociale ervaringen.

Reden 5: Het is goed voor je toekomst

paans wordt dus enorm veel gesproken op veel plekken in de wereld. Het is dus heel erg handig en goed om deze taal te begrijpen en te spreken. Het kan nét dat ene puntje op je cv zijn waardoor jij je droombaan binnen hengelt! Een deel van de wereldeconomie draait in het Spaans dus het kan goed zijn dat jij bij veel bedrijven erg goed in de smaak valt als ze weten dat je de Spaanse taal onder de knie hebt. Als je op taalreis gaat om Spaans te leren is dat dus niet alleen heel erg leuk en leerzaam, maar ook een echte investering in je toekomst!

 Het leren van een taal is ook goed voor je hersenen. Onderzoek laat zien dat mensen die meerdere talen spreken vaak beter zijn in het oplossen van problemen en creatief denken. Het leren van nieuwe woorden en zinnen houdt je brein actief en scherp. Veel mensen weten dit, en weten dus ook dat mensen een gezond en goed brein hebben als ze een vreemde taal spreken. 

mooie plek in spanje een goede reden om spaans te leren

Manieren om Spaans te leren

De beste en leukste manier om Spaans te leren, of het Spaanse niveau dat je al hebt omhoog te halen, is door middel van een taalreis Spaans. Je kunt dit doen op verschillende plekken in Spanje. Denk bijvoorbeeld aan prachtige steden als Malaga en Valencia.

gebouw in spanje waar je spaans kan leren

Malaga en Valencia zijn twee mooie steden in Spanje, elk met hun eigen charme. Malaga ligt aan de zuidkust, aan de Costa del Sol. Het heeft een warm klimaat en prachtige stranden, wat het een populaire bestemming maakt voor toeristen. Valencia, aan de oostkust, is bekend om zijn mix van moderniteit en geschiedenis. Het heeft prachtige oude gebouwen, zoals de kathedraal en de Mercado Central. Valencia staat ook bekend om zijn unieke gerechten, zoals paella, een rijstgerecht dat hier vandaan komt. Beide steden zijn dus unieke en mooie bestemmingen als je op zoek bent naar een taalreis waar je Spaans leert. Waar leer je een taal beter dan tussen de locals? Boek nu jouw ideale taalreis bij ons op de website. 

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bereiken via: (020) 808 00 46 (Ma-Vr, 9-18 uur) of een mail sturen naar vragen@juvigo.nl

5 / 5. Algemeen: 1

Suus

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *